• Avem 7.304 de oameni care s-au infectat de ieri până astăzi cu SARS-COV-2
  • Sunt 1.093 de persoane care se luptă acum pentru viața lor la terapie intensivă
  • Medicul Radu Țincu spune că, în spitale, se găsesc medicamente pentru tratarea COVID-19, dar nu sunt locuri suficiente pentru pacienți

Medicul Radu Țincu a explicat, marți, la Aleph News că situația este din ce în ce mai critică în spitalele din România, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

„Este din ce în ce mai greu. Toate spitalele din București sunt aglomerate. Secțiile de Terapie Intensivă sunt pline, iar pacienții cu COVID-19 rămân o perioadă lungă de timp în camere de gardă, iar multe dintre aceste camere de gardă s-au transformat în extensii ale secțiilor de Terapie Intensivă. Colegii mei coboară în camera de gardă pentru a acorda asistență paciențolor care nu mai au loc în secțiile din spital”, a spus Radu Țincu.

Medicul a afirmat că este esențial ca în următoarele două săptămâni numărul cazurilor noi să nu mai crească.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Medicamente sunt, dar problema este cu locurile. La 10.000 de cazuri cât mai avut săptămâna trecută, această proporție mare de pacienți va duce la un procent important de oameni care în următoarea perioadă vor avea nevoie de Terapie Intensivă, iar acest lucru va determina o creștere progresivă a presiunii. Este esențial ca în perioada următoare să avem o fază de platou a nr de îmbolnăviri, cu o scpăderea a nr de cazuri în urmtăaorete două săptămâni”, a adăugat medicul Radu Țincu, la Aleph News.

O treime din cazurile de COVID-19 înregistrate în prima săptămână din luna noiembrie au fost diagnosticate în București, Cluj, Timiș, Sibiu și Prahova. Peste 95% din decese au avut comorbidități, potrivit raportului săptămânal de supraveghere a COVID-19.

Potrivit INSP, în săptămâna 2 – 8 noiembrie, 32,1% din totalul cazurilor sau înregistrat in București, Cluj, Timiș, Sibiu și Prahova, iar 29% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Timiș, Arad și Alba.

95,4 la sută din decese înregistrate aveau comorbidități, iar 82,7 la sută au fost la persoane de peste 60 de ani, în majoritate bărbați – 59,3%.

De la începutul pandemiei până în prezent, un caz din 46 a fost înregistrat la personal medical.