• Peste 75.000 de lucrători sindicali de la furnizorul de asistență medicală Kaiser Permanente au intrat în grevă în Statele Unite. 13 milioane de pacienți vor fi afectați.
  • Medicii din Marea Britanie au început în această săptămână o grevă de 72 de ore pentru a cere creșterea salariilor și condiții de muncă mai bune.
  • Medicii spun că majorările salariilor lor nu au ținut pasul cu inflația ridicată și criza costului vieții.

Peste 75.000 de lucrători sindicali de la furnizorul de asistență medicală Kaiser Permanente au intrat în grevă în Statele Unite, demarând cea mai mare mobilizare a lucrătorilor din domeniul sănătății din istoria țării, scrie BBC.

Oprirea muncii timp de trei zile implică asistentele medicale, farmaciști și tehnicieni de laborator din cinci state din SUA și Washington DC.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Aproape 13 milioane de pacienți ar putea fi afectați de grevă, care durează 3 zile și va fi urmată de negocieri contractuale blocate între sindicate și Kaiser Permanente. Spitalele și unitățile de urgență vor rămâne deschise pe toată durata grevei.

Un contract de muncă anterior între cele opt sindicate din coaliție și companie a expirat la 30 septembrie.

În Virginia și Washington DC, un total mai mic de aproximativ 400 de farmaciști și optometriști au planificat să înceteze munca pentru o zi. Kaiser Permanente și-a extins rețeaua de farmacii pentru a asigura accesul la medicamente în cazul în care farmaciile de ambulatoriu se închid în timpul grevei.

Marea Britanie are o criză a personalului medical

Greve similare au avut loc și în Marea Britanie, atât anul trecut cât și anul acesta. Medicii din Marea Britanie au început în această săptămână o grevă de 72 de ore pentru a cere creșterea salariilor și condiții de muncă mai bune pe fondul crizei costului vieții.

Medicii spun că majorările salariilor lor nu au ținut pasul cu inflația ridicată și criza costului vieții din Marea Britanie.

Citește și: