• Cinci medici și opt asistenți au plecat săptămâna trecută să ajute la tratarea pacienților infectați cu coronavirus din Slovacia
  • Alin Suciu, medic: „Activitatea medicală nu se oprește niciodată

Medicii români care au plecat să ajute bolnavii din Slovacia și-au început misiunea. Nu au avut nevoie de mult timp de adaptare. Îți explică Alin Suciu, medicul care coordonează echipa.

Alin Suciu, medic: „Fiind state membre ale UE vorbim despre aceleași fluxuri, aceleași informații medicale și de principiu de aceleași protocoale terapeutice ceea ce a făcut ca activitatea să fie înlesnită și să nu meargă împiedicată“.

Cinci medici și opt asistenți au plecat săptămâna trecută să ajute la tratarea pacienților infectați cu coronavirus din Slovacia. Echipa din România tratează bolnavii din același spital și au parte de sprijin din partea medicilor slovaci.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Alin Suciu, medic: „Activitatea medicală nu se oprește niciodată, ea este deservită de ture. În fiecare tură există și personal român.“

Experiența medicilor români din Slovacia durează trei săptămâni. Vaccinul pe care l-au făcut înainte să plece le oferă medicilor noștri un confort psihic. Uite ce obiectiv și-au setat.

Alin Suciu, medic: „Cât mai multe vieți salvate și cât mai puține persoane medicale infectate.“