• Medicul Beatrice Mahler analizează motivele pentru care avem un număr mare de contaminări
  • În opinia medicului, este extrem de important ca cifrele să fie evaluate în contextul numărului de laboratoare care fac testare în alte oraşe
  • Rata de infectare în Capitală este de 6,77 la mia de locuitori, cu 1.946 cazuri noi de contaminare în ultimele 24 de ore.
  • În ce priveşte o eventuală carantină a Capitalei, managerul Institutului „Marius Nasta” a spus că din păcate direcţia în care merge Bucureştiul nu este una favorabilă

Plecarea din Capitală de 1 Decembrie este un obicei în Bucureşti, dar se şi testează mult mai mulţi locuitori – este explicaţia medicului Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, pentru numărul mare de contaminări: „Nu resimţim o evoluţie favorabilă”.

Lucrurile nu pot fi, cel puţin pentru spitalele din Bucureşti, bune. Medicii spitalului „Marius Nasta” nu resimt o evoluţie favorabilă sau o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienţi care se prezintă pentru testare ca fiind simptomatici, a declarat, la Digi24, după bilanţul de miercuri al Covid-19, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

În opinia medicului, este extrem de important ca cifrele să fie evaluate în contextul numărului de laboratoare care fac testare în alte oraşe: „Este bine că nu am ajuns la 10.000, este bine că suntem pe un trend uşor descendent, însă trebuie să privim cu mare atenţie aceste cifre şi cu multă responsabilitate în ceea ce priveşte testarea pentru că, din punctul meu de vedere, aici trebuie să facem eforturi: să creştem capacitatea de testare sau să diversificăm metoda de testare”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Întrebată de ce nu funcţionează măsurile restrictive în Constanţa şi Bucureşti, două localităţi aflate în vârful clasamentului de miercuri, Beatrice Mahler a răspuns: Suntem la puţine zile de la momentul vacanţei de 1 decembrie. Ştim că plecarea din Capitală e un obicei în această minivacanţă. Pe de altă parte, în Capitală se testează multe mai mult şi foarte mulţi locuitori ai Capitalei îşi permit să plătească testarea. Vorbim de persoane care au posibilităţi diferite, care au educaţie diferită şi au acces la servicii de sănătate la care poate în alte părţi ale ţării oamenii nu au acces. Este important să vedem ce avem de făcut în acest moment pentru că într-adevăr menţinerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment uşor îl luna decembrie pentru spitalele din Bucureşti”.

În ceea ce priveşte o eventuală carantinare a Capitalei, managerul Institutului „Marius Nasta” a spus că din păcate direcţia în care merge Bucureştiul nu este una favorabilă şi cu siguranţă trebuie luate în calcul toate variantele astfel încât numărul de cazuri să scadă.

Rata de infectare în Capitală este de 6,77 la mia de locuitori, cu 1.946 cazuri noi de contaminare în ultimele 24 de ore.