• În capitala României, jumătate dintre copiii, care vin pe lume înainte de vreme, nu primesc îngrijirile medicale de care au nevoie
  • Medicul Cătălin Cârstoveanu a vorbit pentru Aleph News despre probleme din sistemul medical și despre ceea ce își dorește de la noii parlamentari
  • dr. Cătălin Cârstoveanu: „Nu avem infrastructură pentru lucrurile acestea, iar pe cei care ne ajută, foarte greu îi primim ca să ne ajute”

Deocamdată, țara pe care ne-au construit-o politicienii răpește șansele încă de la naștere. În capitala României, jumătate dintre copiii, care vin pe lume înainte de vreme, nu primesc îngrijirile medicale de care au nevoie. Medicul Cătălin Cârstoveanu a vorbit pentru Aleph News despre probleme din sistemul medical și despre ceea ce își dorește de la noii parlamentari.

Medicul a fost întrebat de ce crede că bebelușii din România, care se nasc cu probleme de sănătate, nu primesc îngrijirile necesare.

dr. Cătălin Cârstoveanu, medic șef secție ATI Marie Curie: „Vorbim despre copii cu probleme grave. Pentru că așa a păstrat România infrastructura de când ne știm noi.”

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

În fiecare an, 1.200 de copii se nasc în România cu malformații cardiace, iar mulți dintre ei nu pot fi operați la noi.

dr. Cătălin Cârstoveanu, medic șef secție ATI Marie Curie: „Nu avem educație pentru lucrul acesta. Nu avem infrastructură pentru lucrurile acestea, iar pe cei care ne ajută, foarte greu îi primim ca să ne ajute. E foarte complicat ca să facem o permanență din astfel de lucruri. Tragem foarte tare să fim centrul numărul unu din România ca număr de operații, ca și complexitate și ca supraviețuire, în sensul bun al lucrurilor.”

Cancerul nu ține cont de vârstă, iar medicul a întrebat ce oferă în acest moment sistemul copiilor care fac această boală cumplită.

dr. Cătălin Cârstoveanu, medic șef secție ATI Marie Curie: „Deși astăzi votează adulții, copiii nu votează. Este foarte greu de auzit despre îngrijirea copilului, nu prea se aude acest lucru. Vedem, din nefericire, foarte mulți nou-născuți cu cancer și lucrul acesta este îngrijorător. Mă interesează ca medic pediatru neonatolog, care lucrez în reanimare, să aud cât mai mult cuvântul profilaxie. Profilaxia care înseamnă mult mai mult decât ce ne închipuim noi.”