• A dispărut doctorul lui Alexei Navalny
  • Alexander Murakhovsky era şeful spitalului din Omsk
  • Medicul a fost promovat ca ministru regional al sănătăţii
  • Alexey Navalny este cunoscut pentru criticile aduse împotriva Kremlinului

Poliţia din Omsk, oraş localizat la aproximativ 2.200 de kilometrii de Moscova a anunţat faptul că doctorul Alexander Murakhovsky a dispărut dintr-o pădure vineri şi de atunci nu a mai fost văzut.

Drone, elicoptere şi voluntari s-au alăturat în misiunea de a-l găsi. Opozantul rus Alexey Navalny se află în acest moment încarcerat în Rusia fiind cunoscut pentru numeroase critici la adresa Kremlinului.

Alt medic din anturajul lui Navalnîi, aceeași soartă

În februarie, medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk care l-a tratat pe Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Novichok a murit subit la vârsta de 55 de ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Serghei Maksimishin era medic șef adjunct pentru anestezie și resuscitare la spitalul de urgență din Omsk. El a fost unul dintre medicii principali care i-au acordat primul ajutor şi l-au tratat anul trecut pe Navalnîi.

„Cu regret, vă informăm că medicul şef-adjunct al secţiei de anestezie şi terapie intensivă a spitalului de urgenţă nr. 1 din Omsk, doctor în ştiinţe medicale, Maksimishin Serghei Valentinovici, a murit subit”, potrivit unui comunicat al spitalului, fără a preciza cauza decesului.