• Influenceri şi persoane publice promovează agresiv ceaiurile de slăbit
  • Ceaiurile promovate de ei au prețuri de câteva sute de lei
  • Ceaiurile nu te ajută să slăbești, spun specialiștii

Ceaiurile nu te ajută să slăbești așa cum vezi pe Internet, acolo unde influencerii promit siluete subțiri dacă ajungi să cumperi anumite ceaiuri recomandate de ei. Sunt foarte scumpe și sunt ineficiente. Ba mai mult, ar putea fi și periculoase.

DR. MIHAELA BILIC, nutriționist: „În niciun caz un ceai nu ne va rezolva problema de kilograme în plus. Ceaiul înseamnă mai ales acum pe căldură: hidratare, lucru care este foarte pozitiv și de dorit, înseamnă un efect al unor plante care chiar dacă nu este miraculos măcar la capitolul drenaj, eliminare de retenție de lichide poate ajuta, în niciun caz nu vă așteptați de la un ceai să topească depozitele de grăsime sau să inhibe centrul foamei pentru că nu poate face asta”

ANGELA CARP, contributor Aleph News: „Salut! E nebunie pe Internet cu ceaiurile astea care promit schimbări miraculoase când vine vorba de siluetă. Sunt influenceri care le promovează pe oriunde pot, chiar agresiv, iar prețurile ceaiurilor sunt ceva de speriat: unele pachete ajung la câteva sute de lei. Scumpe și inutile, spun medicii, pentru că n-o să te scape de kilograme așa cum ți se vinde ideea, adică rapid și într-un mod sănătos. Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite ale Americii spre exemplu nu recunoaște ceaiurile de slăbit ca fiind eficiente. Unele ceaiuri, într-adevăr, pot fi recomandate de medici, dar le poți găsi cu ușurință în orice magazin naturist sau farmacie la prețuri foarte mici.”

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA