• Inhalatoarele pentru astm ar putea reduce cu trei zile recuperarea bolnavilor COVID.
  • Marea Britanie îl testează, dar încă nu îl recomandă ca metodă de tratament COVID.
  • Perioada de spitalizare s-a redus în Marea Britanie de la 10 la 8 zile.

Răspândirea variantei Delta în Marea britanie face autoritățile să caute noi metode de tratare a pacienților. Așa au început britanicii să folosească inhalatoarele pentru astm, ca să accelereze recuperarea după Covid.

Este această metodă folosită la scară largă în Marea Britanie?

Deși au fost făcute îndrumări pentru folosirea acestei metode de recuperare, ea nu este recomandată oficial în tratarea Covid-19. Autoritățile monitorizează acum acest proces și dacă se va dovedi benefic, ar putea fi folosit la scară largă.

În timp ce unii medici neagă că l-au folosit, alții recunoasc că l-au recomandat anumitor pacienți și a funcționat. Medicii care susțin această metodă spun că inhalatoarele ar putea chiar opri dezvoltarea Covid-19 de la o boală ușoară la una gravă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

A fost eficientă metoda inhalatoarelor pentru astm?

Și nu doar această metodă. Și tratamentele folosite de medicii britanici au reușit să scurteze cu 20% dimpul petrecut de pacienți în spital după infectarea cu sars-cov2.

Secretarul britanic, Matt Hancock spune că britanicii stau în medie doar 8 zile în spital acum, fața de 10, cum a fost până acum, iar acest minus de încă 3 zile dat de inhalatoarele de astm, ar putea aduce un real beneficiu, atât pacienților, dar și unităților medicale.