• Mihaela Leventer: „Lipsa expunerii la lumină se poate suplini cu aport de vitamina D”.
  • Mihaela Leventer: „Există și viață după arsură, dacă pielea este îngrijită corect”.
  • Mihaela Leventer, despre spitalele din România: „Sunt foarte vechi și nepregătite”.

Mihaela Leventer este medic dermatolog și spune că problemele dermatologice, cauzate de purtarea măștii de protecție, pot fi ținute sub control. Ea recomandă masca și spune că se poate respira prin mască.

Mihaela Leventer spune despre spitalele din România că sunt foarte vechi și nu sunt pregătite nici pentru coronavirus, nici pentru incendii.

Mihaela Leventer, despre problemele dermatologice, cauzate de masca de protecție, ce pot fi ținute sub control

Mihaela Leventer: „Masca ne protejează, dar și noi ne plângem de purtarea măștii. Ne mănâncă fața, pielea ne mănâncă, dar toate acestea pot fi ținute sub control, e mai importantă viața.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În ritmul actual în care stăm, în spital, stăm cu două măști, e foarte greu să lucrăm, să respirăm, să trăim, așa cum ar trebui să trăim”.

Mihaela Leventer: „Recomand masca cu toată încrederea, se poate respira prin măștile chirurgicale, dacă pui o mască mai puternică îți dai seama ce bine e cu o mască chirurgicală”.

Mihaela Leventer: „Lipsa expunerii la lumină se poate suplini cu aport de vitamina D”

Mihaela Leventer: „Lipsa expunerii la lumină se poate suplini cu aport de vitamina D, se recomandă să luăm vitamina D în scop preventiv.

O tableta de 2.000 de unități de vitamina D, poate fi luată fără spaimă sau grijă. Lipsa expunerii la lumină, noi sintetizăm vitamina D, ne clădim reacția imună, lipsa luminii duce la depresie”.

Mihaela Leventer: „Legat de mâini, de pielea uscată a fost cea mai mare cerere de consultație online în perioada de urgență, prin telemedicină, cele mai multe probleme au fost pentru deshidratarea pieli, există dezinfectați, dacă nu deshidratează foarte tare, iar apoi o cremă”.

Mihaela Leventer, despre spitalele din România: „Sunt foarte vechi și nepregătite”

Mihaela Leventer: „Spitalele noastre sunt foarte vechi, nepregătite și pentru pandemie, dar și pentru accidente, ca explozia de la Piața Neamț”.

Mihaela Leventer: „Sunt spitale unde se întâmplă minuni, să ofere șansa de viață pacienților cu 80% din corp ars… Există și viață după arsură, dacă pielea este îngrijită corect. Dermatologul se ocupă de gradul 1 și 2, când pacientul iese din zona critică îl ajută cu îngrijirea”.

Mihaela Leventer: „Cel mai mare risc pentru acești pacienți sunt cicatricile, acestea devin retractile, corpul nu mai are elesticitatea tegumentului, există lasere”.

Mihaela Leventer, despre cum afectează poluarea pielea

Mihaela Leventer: „Există o poluare cu dioxină care afectează pielea, stiți povestea președintelui ucrainean afectat cu dioxină. Poluarea aceasta la care este supus Bucureștiul, cu gaze toxice, irită nu doar căile repiratorii, ci și pielea, suferă persoanele cu piele uscata, persoanele cu acnee”.

Mihaela Leventer, despre cariera de medic

Mihaela Leventer:Pe vremuri, nu ne prea întrebau părinți, s-a decis în familie ca asta trebuie sa fac, nu ce talente am.

Medicina părea o meserie sigură, chiar și acum, cu singura excepție, acum apasă o responsabilitate socială foarte mare, de la poziția de zeu, a ajuns sa fie pus la colț, când e erou, când e inamicul public numărul, e o meserie care se recreionează”.

Mihaela Leventer: „Când am făcut dermatologie, m-am bucurat că e o carte mică, apoi mi s-a potrivit cel mai bine, m-am nișat pe chirurgie oncologică”.

Mihaela Leventer: „Și pielea produce cancer, e un cancer care e la vedere, îl surprindem din primele stadii, dincolo de cortina de fier, în România, s-a perpetuat o medicină tradiționalistă”.

Mihaela Leventer: „E o procedură chirurgicală care permite dermatologului, chirurgului, să perceapă tumoara în țesut și dă pancientului șansa de vindecare, nu am tumora care produce recidivă, avem șansa sa vindecăm pacientul dacă e în faza de debut”.

Mihaela Leventer: „Aproape că suntem din jumătate în jumătate de oră știm care este situația pacienților. Reușeam ca până seara să obținem margini libere de țesut tumoral, să asiguram pacientul că se vindecă fără urmări.

Situația de pandemie a dus la o neîncredere a pacienților catre serviciile medicale. Nu e vorba doar de spitale, le e frică să ajungă în orice serviciu medical”.

Mihaela Leventer: „Nu orice boala de piele poate fi diagnosticata prin telemedicină, prin poze, pe care le poate trimite medicului. Am avut consultații ale românilor care trăiesc în alte țări, din SUA”.