• Ministerul Sănătăţii informează că un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România.
  • Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Giurgiu.
  • Starea lui de sănătate este bună şi se află în izolare la domiciliu.

Ministerul Sănătăţii informează că un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani din Giurgiu.

Starea lui de sănătate este bună şi se află în izolare la domiciliu.

Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 21 de pacienţi.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

Situația la nivel global

Între timp, comisarul pentru sănătate din New York, Dr. Mary Bassett, a declarat că variola maimuței reprezintă o amenințare iminentă la adresa sănătății publice, după ce în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de infecții la nivelul întregului stat, potrivit Baha.com.

„Această declarație înseamnă că departamentele locale de sănătate angajate în activități de răspuns și de prevenire vor putea accesa o rambursare suplimentară din partea statului, după ce alte surse de finanțare federale și de stat sunt maximizate”, a explicat Bassett.

Totodată, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat sâmbătă variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală. Au fost raportate deja 16.000 de cazuri în 75 de ţări, multe dintre ele în Europa, unde boala nu era endemică, potrivit Reuters.

Decizia a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva de către directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la două zile după ce un comitet de urgenţă al OMS s-a reunit pentru a evalua epidemia şi implicaţiile acesteia asupra sănătăţii publice.