• Se știe că există mii de puncte biologic active pe corpul nostru.
  • Atunci când acționezi asupra unora dintre ele, poți obține longevitate, îți poți îmbunătăți aspectul și bunăstarea.
  • Conform teoriei medicinii chineze, în corpul nostru circulă o energie invizibilă.

Se știe că există mii de puncte biologic active pe corpul nostru. Atunci când acționezi asupra unora dintre ele, poți obține longevitatea, îți poți îmbunătăți aspectul și bunăstarea. Conform teoriei medicinii chineze, în corpul nostru circulă o energie invizibilă, care trece prin canale meridiane. Punctele active sunt situate exact pe aceste piste” energetice.

Deși meridianele și zonele energetice nu sunt vizibile la microscop, este de neconceput faptul că masarea sau aplicarea de presiune pe anumite zone ale pielii poate ameliora durerea, poate îmbunătăți sănătatea și aspectul.

Punctele bioactive sunt localizate în aproape fiecare parte a corpului. Cunoașterea tuturor acestora și capacitatea de a le influența în mod corespunzător reprezintă o întreagă știință pe care vindecătorii chinezi o studiază de milenii. Îți sugerăm să te familiarizezi cu punctele principale, care nu sunt greu de găsit, iar efectul masajului va fi benefic. Pentru a influența punctul, folosește-ți vârful degetului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În medicina chineză, Zu-san-li este cunoscut și sub numele de punctul împotriva a o sută de boli”. Acționând asupra acestuia are un efect tonic asupra organismului. Presiunea zilnică pe Zu-san-li îmbunătățește circulația cerebrală.

Acesta este conectat la acele părți ale măduvei spinării care sunt responsabile de funcționarea tractului gastrointestinal și a rinichilor, astfel încât poate îmbunătăți și funcțiile acestora. Se crede că lucrul cu acest punct ajută la menținerea unui nivel ridicat de energie și echilibru emoțional. În ceea ce privește păstrarea tinereții, sub influența zilnică a Zu-san-li, organismul funcționează mai eficient, astfel încât apariția semnelor de îmbătrânire este întârziată.

Cum se găsește?

Așează centrul palmei pe rotula aceluiași picior, cu degetele îndreptate în jos. Cu degetul mijlociu, pipăie marginea osoasă și deplasează-te în afara acesteia cu aproximativ 2 cm. Vei simți o mică adâncitură acolo. Acesta este locul. Dacă te-ai orientat corect, presiunea de acolo ar trebui să fie dureroasă.

Aplică presiune cu degetul mare, acoperind tibia cu celelalte degete. Apasă periodic punctul timp de câteva secunde. Bărbații ar trebui să maseze mai întâi partea stângă, apoi cea dreaptă. În cazul femeilor este invers. În timpul sarcinii, efectul punctului Zu-san-li este contraindicat.

Su-jock este o ramură a reflexologiei bazată pe teoria conform căreia întregul corp se proiectează pe picior și pe mână. Cu ajutorul terapiei Su-Jok poți prelungi tinerețea, încetini procesul de îmbătrânire și chiar scăpa de excesul de greutate. Umflăturile feței vor dispărea, de asemenea, dacă punctele corespunzătoare sunt masate în mod regulat.

Cum se găsește?

Din limba coreeană, soo” se traduce prin palmă”, iar „jook” prin picior”. Nu este greu de ghicit unde sunt situate punctele de soo-jock. Conform medicinei chineze, corpul uman are 5 părți distincte în mod convențional: capul (degetul mare), cele două mâini (degetele arătător și mic) și cele două picioare (degetele mijlociu și inelar).

Atât mâna, cât și piciorul au 5 degete, care corespund celor cinci părți ale corpului. Partea din palmă de sub degetul mare este pentru piept, iar restul spațiului este pentru cavitatea abdominală. Partea superioară a palmei se află pe spate, iar linia longitudinală care împarte mâna în două se află pe coloana vertebrală.

Pentru a obține un efect cosmetic, este necesar să se maseze punctele care corespund feței (aceasta este suprafața palmară a falangei terminale a degetului mare), gâtului (falanga degetului mare, care este cea mai apropiată de palmă), glandei pituitare (este situată în mijlocul pernuței degetului mare), precum și rinichilor și glandelor suprarenale (proiecția este situată pe partea din spate a mâinii).

De ce este responsabil?

Masajul punctului este un fel de tratament” pentru durerile de cap, umflarea și asimetria feței, inflamația gingiilor, durerile de dinți, tensiunea musculară din spatele gâtului, durerile din maxilarul inferior.

Cum se găsește?

Este mai convenabil să cauți un punct cu gura deschisă. Acesta este situat de-a lungul liniei mediane a feței – unde se află șanțul submandibular-labral. Cheng-jian este proiectat pe partea inferioară a mușchiului circular al gurii. O ramură a arterei faciale și nervul mental trec prin această zonă.

De ce este responsabil?

Punctul Hae-gu este universal. Se masează pentru multe probleme de sănătate, de la dureri de cap și dureri de dinți până la probleme de gât și urechi. Punctul Hae-gu poate fi folosit atunci când ai o stare de somnolență și trebuie să lucrezi și să fii alert.

Hae-gu, ca și Zu-san-li, este un punct de activare totală. Ambele sunt utilizate pentru prevenirea bolilor. Aplică presiune în aceste zone în fiecare zi și te vei simți mai treaz și mai plin de energie.

Cum se găsește?

Apropie-ți degetul mare și arătătorul, apoi vei vedea cum se formează o umflătură pe partea laterală a spațiului dintre degete. Trebuie să îți muți” acest cucui în jos, spre articulația încheieturii mâinii. Acolo este punctul Hae-gu.

De ce este responsabil?

Când vrei să mănânci ceva, adună-te în adevăratul sens al cuvântului și apasă tare acest punct, până când senzația de foame este suprimată.

Cum se găsește?

Punctul Bi-nao este situat aproximativ în mijlocul suprafeței laterale a umărului, între articulația umărului și cot, în punctul în care se termină mușchiul deltoid. Dacă îți încrucișezi brațele pe piept, degetele vor cădea acolo.