Va fi modificat modul de calcul pentru rata de infectare COVID. „Cu acești indicatori putem ști situația din țară”

Va fi modificat modul de calcul pentru rata de infectare COVID. „Cu acești indicatori putem ști situația din țară” Sursa Foto: Profimedia
  • Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că va fi modificat modul de calcul pentru rata de infectare COVID.
  • Pentru noua modalitate de calcul a ratei de infectare COVID nu vor mai fi excluse cazurile din focare.

„Noi am avut o discuție în Ministerul Sănătății pe baza recomandărilor ECDC. Poate la nivelul țării suntem la un platou, dar văzând tot ce se întâmplă în jur, clar e un nivel de alertă și pentru noi”, a spus Andreea Moldovan.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai spus că se raportează în continuare testele PCR.

„Dar sunt testele antigen care se fac în număr mai mare în populație și nu se raportează. În plus, erau excluse anumite comunități închise de la raportare, ceea ce nu se practică și acestea trebuie să fie adăugate la calculul incidenței”, a adăugat Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan: „Cu acești indicatori putem ști situația din țară”

„Noi am terminat azi documentul respectiv și urmează să discutăm zilele următoare și cu celelalte foruri și să se ia decizia. Cu acești indicatori se poate ști situația din țară și eventuale măsuri nu trebuie să le vedem ca restricții, ci ca măsuri care ne ajută să ținem situația sub control”, a declarat Andreea Moldovan.