• Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că se modifică modalitatea de prezentare fără programare la centrele de vaccinare anti-COVID din întreaga țară.
  • Astfel, din 7 mai, vaccinarea se va face fără programare în toate centrele.
  • Persoanele sub 60 de ani pot veni să se vaccineze în intervalul 14:00 – 20:00.

„Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: Persoanele peste 60 de ani se vor prezența direct la centre fără programare. Restul persoanelor care vor să se vaccineze se vor prezența după ora 14:00, până la ora 20:00, fără programare. Menționez persoanele peste 60 de ani se pot prezența pe tot parcursul programului de lucru. Aici nu vreau să apară nemulțumiri”, a declarant col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Citește și Când se vaccinează adolescenții români cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Răspunsul lui Gheorghiță

„Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă, suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. (…) Este posibil că această modalitate de vaccinare să crească numărul de doze irosite pentru că vom merge pe o estimare medie a consumului pe trei zile, dar fără să avem garanții întotdeauna că numărul de doze distribuite către centrele de vaccinare vor fi și consumate pe perioada intervalului de stabilitate al acestora”, a mai spus el.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că „este foarte importantă comunicarea și informarea corectă a oamenilor pentru că atâta timp cât ai o programare în platformă, este important să garantăm celui programat accesul la vaccinare și disponibilitatea dozelor respective”.

„Atunci când ne prezentăm direct este posibil să nu avem întotdeauna garanția că vom fi vaccinați însă, printr-o coordonare bună la nivelul centrelor de vaccinare și cu implicarea coordonatorilor din centrele de vaccinare, sunt convins că vom reuși să asigurăm această fluiditate a activității astfel încât să menținem în echilibru bun între numărul de persoane care se prezintă, disponibilitatea dozelor și riscuri de irosire a acestora”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.