• Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România: „Azi a fost anunțată demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de familie. Peste 3000 de medici de familie participă la această etapă”.
  • Valeriu Gheorghiță: „Pentru prima etapă s-a stabilit că vom distribui vaccin de la Johnson & Johnson”.
  • Valeriu Gheorghiță a explicat în cadrul conferinței de presă cum se va desfășura maratonul de vaccinare în Spitalele Militare și când se vor vaccina adolescenții români cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a explicat când se vor vaccina adolescenții români cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, dar și cum se va desfășura vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.

„Azi a fost anunțată demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de familie. Peste 3000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a participa la această etapă de vaccinare.

Pentru prima etapă s-a stabilit că vom distribui vaccin de la Johnson & Johnson. Încă de săptămâna trecută au fost distribuite în 11 județe peste 12.440 de doze. Azi se completează până la 20 de județe, ceea ce înseamnă aproape 18.000 de doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Dozele au fost distribuite către centrele regionale de depozitare. DSP-urile trebuie să solicite necesarul de doze de acolo și, ulterior, să asigure distribuirea acestor doze către medicii de familie din fiecare județ.

Împreună cu dozele de vaccin se distribuie și materiale sanitare aferente: seringi, ace, EpiPen-uri, seringi preumplute cu adrenalină”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

„Deja a a început activitatea de vaccinare: în Bihor au fost introduse deja în registru 10 persoane vaccinate cu Johnson & Johnson. În Mehedinți erau 7 persoane chiar înainte să intru în conferință”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Maratonul de vaccinare din Spitalele Militare

„În perioada 4 – 11 mai se desfășoară maratonul de vaccinare în Spitalele Militare din București, Cluj, Iași. Orice persoană care dorește să se vaccineze se poate prezenta direct la centrul de vaccinare, cu cartea de identitate sau un document de identitate valabil, a spus Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

„Ne așteptăm ca în următoarele zile FDA să aprobe vaccinarea pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Foarte probabil ca în luna următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, astfel încât avem o perspectivă cât se poate de clară că din această vară putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, cu acordul părinților”, a explicat Valeriu Gheorghiță.