• FDA va da un verdict în cazul vaccinării adolescenților cu Pfizer în cursul acestei săptămâni.
  • Dacă FDA autorizează vaccinarea persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, comisia s-ar putea reuni a doua zi după verdict pentru a emite recomandări.
  • Rata vaccinării în SUA ar putea crește foarte mult dacă adolescenții vor fi vaccinați, iar numărul deceselor și al spitalizărilor al putea să scadă.

FDA se pregătește să autorizeze, în cursul acestei săptămâni, administrarea vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, relatează The New York Times.

Așadar, campania de vaccinare în SUA va fi disponibilă pentru și mai multe persoane.

Părinții sunt nerăbdători și așteaptă o veste de la Pfizer încă de când producătorul de vaccinuri anti-COVID a anunțat rezultatele testelor clinice pe adolescenți.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Specialiștii în sănătate afirmă că vaccinarea copiilor este cheia către un grad ridicat de imunizare a populației, iar numărul spitalizărilor și al deceselor ar putea să scadă.

Dacă FDA aprobă utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech în cazul adolescenților, comisia s-ar putea reuni a doua zi după verdict pentru a reanaliza rezultatele testelor clinice și pentru a emite recomandări în cazul vaccinării persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.