• Cei mai mulți oameni nu mai poartă măști și nici măcar nu își fac griji cu privire la simptomele asemănătoare răcelii.
  • Cercetătorii din Norvegia au realizat un studiu în care au intervievat 111 din cei 117 invitați la o petrecere din 26 noiembrie 2021, unde a existat un focar de Omicron.
  • Cele mai răspîndite simptome printe vaccinați sunt tusea persistentă, curgerea a nasului, oboseală, dureri de gât, dureri de cap, dureri musculare, febră și strănut.

Experții avertizează că festivalurile de vară care reunesc mulțimi mari de oameni s-ar putea transforma în evenimente cu super-împrăștiere a noilor variante Omicron, dacă nu se iau măsuri de precauție.

Marea Britanie a înregistrat o creștere de 43% a numărului de cazuri de coronavirus la începutul lunii iunie, aparent din cauza faptului că oamenii s-au adunat pentru a sărbători Jubileul de Platină al reginei în decursul unui weekend de patru zile.

O lună mai târziu, cifrele rămân ridicate, creșterea fiind determinată de subvariantele BA.4 și BA.5 ale Omicron, tulpina care s-a răspândit rapid în Marea Britanie în decembrie 2021 și ianuarie 2022, înainte de a se diminua treptat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Am relaxat totul, cei mai mulți oameni nu cred că există o problemă Covid în acest moment, cei mai mulți oameni nu poartă măști și nici măcar nu își fac griji cu privire la simptomele asemănătoare răcelii.”

Cele mai frecvente simptome ale Omicron pentru cei complet vaccinați

Cercetătorii din Norvegia au realizat un studiu în care au intervievat 111 din cei 117 invitați la o petrecere din 26 noiembrie 2021, unde a existat un focar de Omicron.

Din grupul intervievat, 66 au avut cazuri definitive de COVID-19 și 15 cazuri posibile de virus.

Dintre cei 111 participanți, 89% primiseră două doze de vaccin cu ARNm și niciunul nu primise o injecție de rapel.

Potrivit constatărilor publicate în revista de boli infecțioase și epidemiologie Eurosurveillance, au existat opt simptome cheie experimentate de grupul de petrecăreți complet vaccinați. Acestea au fost: tuse persistentă, curgere a nasului, oboseală, dureri de gât, dureri de cap, dureri musculare, febră și strănut.

Studiul a constatat că tusea, nasul care curge și oboseala au fost printre cele mai frecvente simptome la persoanele vaccinate, în timp ce strănutul și febra au fost cele mai puțin frecvente.

Experții în sănătate publică au adăugat și greața la această listă de simptome la persoanele vaccinate care au contractat varianta Omicron.

Leșinul și oboseala pot semnala debutul variantei, spun experții

Deși vaccinul protejează împotriva celor mai grave riscuri ale virusului, este încă posibil să contractați Covid chiar dacă aveți ambele vaccinuri și o injecție de rapel.

Natura ușoară a simptomelor îi face pe oameni să distingă cu greu virusul de o răceală obișnuită.

Dar, potrivit cercetătorilor, aproximativ 50% din noile răceli din prezent sunt, de fapt, Covid.

Experții sugerează, de asemenea, că există două simptome distincte care ar putea fi un semn că un test pozitiv este pe aproape: oboseală și stări de amețeală sau leșin.

Mai mult decât simpla senzație de oboseală, oboseala se poate traduce în dureri corporale, provocând dureri musculare sau slăbiciune, dureri de cap și chiar vedere încețoșată și pierderea poftei de mâncare.