• Noua tulpină a fost depistată la patru pacienți care au călătorit în Brazilia
  • Din informațiile avute până acum despre noua tulpină, nu se poate spune cât de de infecțioasă este sau dacă vaccinurile sunt eficiente
  • Japonezii verifică dacă varianta nouă cauzează forme mai grave ale bolii

Institutul Național de Boli Infecțioase din Japonia a anunțat că autoritățile au găsit o nouă tulpină a coronavirusului la patru pasageri care au călătorit în Brazilia, scrie Bloomberg.

Noua variantă are similitudini cu tulpinile găsite în Marea Britanie și Africa de Sud, au anunțat autoritățile japoneze, într-un comunicat transmis duminică.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Din informațiile deținute până acum despre noua tulpină, nu se poate spune cât de de infecțioasă este sau dacă vaccinurile sunt eficiente, mai arată sursa citată, citată de Bloomberg.

Într-o declarație de presă distinctă, Ministerul Sănătății din Japonia a declarat că cei patru pasageri care au ajuns pe aeroportul japonez Haneda din Brazilia, pe 2 ianuarie, au fost diagnosticați ulterior cu o variantă nouă a virusului. Un bărbat în vârstă de 40 de ani, care era asimptomatic la sosirea în Japonia, a fost internat în spital, pe măsură ce sistemul respirator a început să fie afectat de boală.

Institutul Național de Boli Infecțioase din Japonia a informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la noua tulpină, conform ziarului Yomiuri Shimbun, care adaugă faptul că că institutul investighează dacă varianta nouă cauzează forme mai grave ale bolii.