• Milioane de oameni știu cât de frustrant este să te trezești în mijlocul nopții și să te chinui să adormi din nou.
  • Stresul și anxietatea, vecinii nepotriviți, sosirea unui copil sau sforăitul partenerului pot fi adesea puse pe seama unei nopți agitate.
  • Dar sunt mulți care rămân nedumeriți după ce se trezesc la aceeași oră în fiecare seară ar putea avea ceva mai grav în ceea ce privește sănătatea lor.

Milioane de oameni știu cât de frustrant este să te trezești în mijlocul nopții și să te chinui să adormi din nou.

Stresul și anxietatea, vecinii nepotriviți, sosirea unui copil sau sforăitul partenerului pot fi adesea puse pe seama unei nopți agitate.

Dar sunt mulți care rămân nedumeriți după ce se trezesc la aceeași oră în fiecare seară ar putea avea ceva mai grav în ceea ce privește sănătatea lor.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

În timp ce o trezire repetată și nedorită la ora 2.30 dimineața poate fi cauzată pur și simplu de propriul ritm circadian, aceasta poate fi un indicator al unei afecțiuni medicale.

Apneea de somn este o afecțiune pot scoate zgomote de gâfâit, sforăit sau sufocat, se pot trezi frecvent sau pot sforăi puternic.

NHS spune că această afecțiune poate fi una gravă dacă nu este diagnosticată și tratată.

Oricine crede că are oricare dintre simptomele principale ar trebui să își facă o programare la medicul de familie.

Medicii pot decide să trimită pacienții la o clinică specializată în somn, unde poate fi verificată respirația în timpul somnului.

Mulți oameni nu vor avea nevoie să fie tratați pentru apnee, dar cei care au nevoie vor primi gratuit un dispozitiv numit aparat CPAP.

Kitul pompează ușor aer într-o mască pe care o porți pe gură sau pe nas în timp ce dormi.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu au de ce să își facă griji.

Vorbind pentru Cleveland Clinic, Dr. Alexa Kane PsyD a declarat că creierul se poate învăța singur să se trezească la o anumită oră, chiar și fără ca tu să fii conștient de acest lucru.

Iar trucul este să rămâi cât mai calm posibil și să încerci să te culci din nou.

Dacă te trezești și începi să îți faci griji, anxietate sau frustrare, probabil că ai activat sistemul nervos. Când se întâmplă acest lucru, creierul tău trece de la modul de somn la modul de trezire. Mintea ta poate începe să se grăbească, iar ritmul cardiac și tensiunea arterială pot crește. Acest lucru face mult mai greu să te întorci la somn”.

Acest stres poate duce la insomnie, care este o tulburare de somn pe deplin recunoscută.

Dr. Kane a spus: Dacă ai aceste simptome, consultă un medic expert în somn.

Apneea de somn netratată poate provoca boli de inimă, diabet, obezitate și alte probleme de sănătate.”