• Starea femeii este în continuare gravă, în timp ce bebelușul este la terapie intensivă, dar nu a luat virusul
  • Soțul femeii povestește că toată familia a fost lovită de virus, inclusiv socrii și cumnatul
  • Povestea familiei a cutremurat orașul, dar și pe medici și asistenți sociali

O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naștere, într-un spital din Ferrara, Italia, unui copil. Starea femeii este în continuare gravă, în timp ce bebelușul este la terapie intensivă, dar nu a luat virusul.

Bebelușul s-a născut la spitalul din Cona, Ferrara. Mama lui are 35 de ani, are COVID-19 și este intubată în terapie intensivă de o lună, scrie La Stampa.

Soțul femeii povestește că toată familia a fost lovită de virus, inclusiv socrii și cumnatul. Cei doi copii ai familiei, de 6 și 2 ani, au luat și ei virusul, dar au fost asimptomatici. Pentru că în familie nu avea cine să îi îngrijească, au fost spitalizați pentru o perioadă în pediatrie și apoi, datorită asistenților sociali, au fost duși la un hotel suport COVID. Bărbatul li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toții acasă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Asta în timp ce soția lui este încă în stare gravă. „Medicii au fost foarte buni. Au așteptat ca bebelușul, prematur, să se nască în siguranță, prin cezariană. În acest fel, soția mea poate fi tratată și cu medicamente mai puternice”, spune bărbatul.

„Resto del Carlino” scrie că Rayt – „ploaie binecuvântată” – este primul bebeluș născut în spitalul respectiv dintr-o femeie intubată în terapie intensivă.

Povestea familiei a cutremurat orașul, dar și pe medici și asistenți sociali.

„Mulți ne ajută, dar dificultățile sunt mari”, spune Radouani Ben Zouini, tatăl bebelușului.

Bărbatul povestește că Rayt se află în terapie intensivă, pentru că mama a fost tratată cu mai multe medicamentele, dar nu are COVID: „este un bebeluș frumos, 2 kilograme și 200 de grame, un adevărat cadou din cer”.

„Sunt momente în care nu știu ce vom face. Pe lângă frica pentru soția mea, grijile pentru condițiile celorlalți membri ai familiei, trebuie să mă gândesc și la problemele casei și să plătesc chiria. Sunt în concediu de paternitate, cu 600-700 de euro pe lună este foarte greu. Pentru că în această perioadă proprietarii au vândut și apartamentul în care locuim și în curând va trebui să plecăm”.