• Îmbătrânirea naturală a pielii se numește îmbătrânire cronologică.
  • Specialiștii spun că ar trebui să ne străduim să avem o îmbătrânire cronologică, iar o modalitate de a face acest lucru este prin îngrijire preventivă.
  • O imagine cu fața și gâtul unei persoane de 92 de ani arată cât de mult contează să purtați cremă de protecție solară.

Expunerea excesivă la soare poate face ca pielea să pară mai bătrână – pe lângă riscurile crescute de cancer. Cremele de protecție solară sunt foarte eficiente în prevenirea ambelor rezultate adverse. Pentru a ilustra acest aspect, fața și gâtul unei persoane de 92 de ani arată cât de mult contează să purtați cremă de protecție solară.

Imaginea, împreună cu comentariul Dr. Christian Posch, a fost publicată în Journal of The European Academy of Dermatology and Venereology. Aceasta arată o diferență extremă între fața nonagenarei (pe care a folosit cremă hidratantă cu protecție UV) și gâtul ei (pe care nu a folosit-o). Pielea de pe fața ei arată net mai tânără, cu mai puține riduri și pete solare.

Îmbătrânirea naturală a pielii se numește îmbătrânire cronologică, care ni se întâmplă tuturor. Dar razele UV pot accelera acest proces în ceea ce este cunoscut sub numele de fotoîmbătrânire. Specialiștii spun că ar trebui să ne străduim să avem o îmbătrânire cronologică, iar o modalitate de a face acest lucru este prin îngrijire preventivă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Deși este puțin probabil că putem (sau chiar ar trebui) să ne propunem să învingem îmbătrânirea umană din diverse motive, semnele îmbătrânirii vor putea totuși să schimbe atât durata de sănătate (timpul în care trăim fără boli), cât și durata de viață”, scrie Posch.

Astfel de progrese vor fi realizate printr-o reducere semnificativă a bolilor legate de vârstă, inclusiv prin prevenirea cancerului.. De ce? Pentru că există o suprapunere substanțială între semnele distinctive ale cancerului și semnele distinctive ale îmbătrânirii. Astfel, abordarea modificărilor biologice ale îmbătrânirii va aduce în discuție și condițiile prealabile ale cancerogenezei.”