• O doză de vaccin Pfizer/BioNtech oferă protecție de două treimi împotriva Covid-19
  • Informația reiese din datele la care are acces guvernul britanic
  • Profesor de medicină la Universitatea East din Anglia: „Dacă aceste cifre se confirmă, sunt foarte liniștitoare

Primele statistici din programul de vaccinare din Marea Britanie, care urmează să fie făcute publice în câteva zile, arată că prima doză reduce riscul de infecție cu 65% la adulții tineri și cu 64% la persoanele cu vârsta de peste 80 de ani, dezvăluie o sursă a publicației Bloomberg.

Rezultatele privind eficacitatea sunt mai reduse decât cele observate în testele clinice făcute de Pfizer. Datele, care au fost prezentate pentru prima dată de The Sun, arată că după cea de-a doua doză de vaccin Pfizer, protecția crește de la 79% până la 84%, în funcție de vârstă. Vaccinul AstraZeneca ar oferi o protecție similară.

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East din Anglia, e de părere că ultimele date sunt „uimitoare“ și consideră că ridicarea treptată a restricțiilor va fi posibilă, iar astfel școlile s-ar putea redeschide la începutul lunii martie în Marea Britanie.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Dacă aceste cifre se confirmă, sunt foarte liniștitoare. Dacă vaccinul oferă o protecție de 65% după trei săptămâni de la primirea rapelului, atunci cred că este foarte bine“, spune el.