• Românii au cea mai mare încredere în vaccinul Pfizer
  • Vaccinul Moderna are încrederea a peste 44% din români
  • În cel produs de AstraZeneca, 40% dintre români au încredere

În România au fost aprobate trei vaccinuri pentru COVID-19 aprobate în acest moment: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Altele sunt în curs de evaluare de către Comisia Europeană, cum ar fi Johnson and Johnson şi Novavax. Sunt şi seruri, precum cele produse în Rusia şi China care, chiar dacă nu sunt luate în calcul la nivel european în acest moment, sunt sau vor fi folosite în Europa, în Ungaria sau Serbia, de exemplu.

Românii au cea mai mare încredere în vaccinul Pfizer, mai mult de jumătate diintre ei. Vaccinul Moderna are încrederea a peste 44% din români, iar cel de la AstraZeneca a aproape 40%. Vaccinurile chinezeşti şi ruseşti au încrederea a mai puţin de 18% din români, conform unui sondaj realizat de Strategic Thinking Group.

Cu toate acestea, în rândul celor care au încredere în vaccinuri, sunt diferenţe destul de mari pe grupe de vârstă. Numai 36% din cei care au între 18 şi 29 de ani au încredere în vaccinul Pfizer, în timp de procentul celor trecuţi de 60 de ani trece de 60%. Şi pentru Moderna şi AstraZeneca, procentul celor care au încredere în vaccin creşte odată cu vârsta. Numai în vaccinul chinezesc au mai multă încredere cei foarte tineri, 23% dintre ei.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Procentul românilor care vor să se vaccineze a crescut

Procentul celor care vor să se vaccineze a crescut. Acum sunt aproape şase români din zece. Dar nu ştim dacă vom reuşi să avem imunizare în masă şi este posibil să fie nevoie să facem vaccin în fiecare an.

Dacă va fi nevoie să ne vaccinăm în fiecare an pentru COVID-19, 57,6% din români sunt de acord. Cei mai mulţi dintre ei sunt bărbaţi de peste 60 de ani, cu studii superioare şi care locuiesc în regiunea Sud-Ilfov.