• Administrația Biden ar putea reduce epidemia înainte ca aceasta să se răspândească mai mult.
  • Injectarea intradermică presupune ghidarea cu atenție a unui ac în straturile pielii, un spațiu subțire cu celule imunitare.
  • Dacă un medic merge prea adânc și introduce doza în grăsime, pacientul ar putea să nu primească suficient vaccin, spun experții.

Unii experți externi îndeamnă la prudență. Din punct de vedere al științei de bază, ar trebui să funcționeze, a declarat Dr. Jay Varma, director al Centrului Cornell pentru Prevenirea și Răspunsul la Pandemii. Dar, bineînțeles, există multe lucruri în viață, în știință, despre care credem că ar trebui să funcționeze, iar apoi, atunci când le punem în practică, nu funcționează.

Impunerea dozelor de vaccin Jynneos ar putea ajuta guvernul federal să rezolve o situație dificilă în parte creată de el însuși. Chiar dacă a investit mai mult de 1 miliard de dolari în dezvoltarea vaccinului în două doze pentru a fi folosit atât împotriva variolei maimuțelor, cât și a variolei, guvernul are doar 1,1 milioane de doze la dispoziție, în parte pentru că a fost lent în a comanda stocuri de vaccin în vrac pentru a fi procesate în fiole.

Această rezervă este suficientă pentru a acoperi 550.000 de persoane, dar sunt necesare de aproximativ trei ori mai multe doze pentru a acoperi cele 1,6 milioane până la 1,7 milioane de americani care, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, prezintă un risc ridicat de variolă. Deocamdată, virusul s-a răspândit în principal prin contactul în timpul sexului între bărbații homosexuali și bisexuali, a precizat CDC.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Unii oficiali federali speră că, prin injectarea unei doze mai mici de vaccin între straturile de piele, numită injecție intradermică, administrația Biden ar putea reduce epidemia înainte ca aceasta să se răspândească mai mult.

Dar unii experți susțin că această abordare nu a fost suficient de studiată. De asemenea, ei avertizează că unii vaccinatori vor avea nevoie de pregătire pentru a administra corect injecțiile, ceea ce ar putea încetini eforturile de vaccinare. În caz contrar, guvernul ar putea sfârși prin a risipi doze, în loc să le salveze.

Injectarea intradermică presupune ghidarea cu atenție a unui ac în straturile pielii, un spațiu subțire cu celule imunitare. Dacă un medic merge prea adânc și introduce doza în grăsime, pacientul ar putea să nu primească suficient vaccin, spun experții, dar dacă acul nu este introdus suficient de adânc, o parte din vaccin s-ar putea scurge înapoi.

Dacă administrezi o doză mai mică și nu o injectezi corect în piele – s-ar putea să o injectezi într-un loc greșit – s-ar putea să nu administrezi un vaccin protector împotriva variolei maimuței, a declarat Dr. Phil Krause, care s-a pensionat anul trecut ca înalt responsabil cu reglementarea vaccinurilor din cadrul FDA și care a lucrat la autorizarea de către agenție a Jynneos. Dacă cereți ca acest lucru să fie făcut la nivel național în milioane de doze, este mult mai ușor să se facă greșeli în administrarea vaccinului.

Metoda a fost utilizată în campaniile de vaccinare împotriva poliomielitei atunci când dozele au fost limitate, precum și pentru rabie și pentru testele cutanate pentru tuberculoză.

Nu este un concept nou-nouț, a declarat Dr. Anthony Fauci, consilierul medical principal al președintelui Joe Biden. Ne gândeam la acest lucru ca strategie în cazul unei penurii de vaccinuri cu ani în urmă.