• Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că ne pierdem răbdarea cu restricțiile nesfârșite.
  • Reprezentantul României în OMS, doctorul Alexandru Rafila, întărește mesajul.

OMS avertizează că în cele 8 luni de când a fost depistat primul caz de coronavirus în Europa, oamenii au început să fie „obosiți” de Covid.

Ce înseamnă asta? Deși OMS a lăudat eforturile colective umane de combatere a virusului, care au venit cu sacrificii, există și părți negative acum. Oamenii s-au săturat de restricții și vor ca totul să revină la normal. Combaterea virusului ne-a obosit, posibil unii deja să fi început să nu îi mai intereseze dacă sunt infectați.

Asta pentru că, așa cum zice și OMS, aceste eforturi au fost și de natură financiară. Omul de rând nu mai putea să stea în casă și să își piardă locul de muncă. Eforturi imense au fost și din partea guvernelor. Fondurile extrase pentru compensații și altele au dat o lovitură mare economiei.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Rămâne de văzut când se va termina toată această situație, dar un studiu de la aceeași organizație arată că în unele zone, această oboseală a ajuns și la 60%. Dacă situația continuă se poate să vedem o imunizare în masă voluntară a oamenilor care s-au săturat.