• Medicamentele care combat obezitatea sunt luate în considerare pentru prima dată pentru „lista de medicamente esențiale” a Organizației Mondiale a Sănătății.
  • Un grup de consilieri ai OMS va analiza luna viitoare noile cereri de includere a medicamentelor.
  • Solicitarea de a lua în considerare medicamentele pentru obezitate a fost înaintată de trei medici și un cercetător din Statele Unite.

Medicamentele care combat obezitatea sunt luate în considerare pentru prima dată pentru „lista medicamentelor esențiale” a Organizației Mondiale a Sănătății, folosită pentru a ghida deciziile de cumpărare ale guvernelor din țările cu venituri mici și medii, a declarat agenția ONU pentru Reuters.

Un grup de consilieri ai OMS va analiza luna viitoare noile cereri de includere a medicamentelor, urmând ca lista actualizată a medicamentelor esențiale să fie prezentată în septembrie. Solicitarea de a lua în considerare medicamentele pentru obezitate a fost înaintată de trei medici și un cercetător din Statele Unite.

Aceasta se referă la ingredientul activ liraglutidă din medicamentul pentru obezitate Saxenda de la Novo Nordisk (NOVOb.CO), al cărui brevet va fi retras în curând, ceea ce va permite apariția unor versiuni generice mai ieftine.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Grupul de experți ar putea respinge cererea sau ar putea aștepta mai multe dovezi. O decizie a OMS de a include Saxenda și eventualele medicamente generice pe lista pentru adulți ar marca o nouă abordare a obezității la nivel mondial de către agenția de sănătate.