• Antioxidanții din hibiscus au proprietăți anti-obezitate, potrivit unui studiu al Institutului Regal de Tehnologie din Melbourne.
  • Cercetarea a investigat modul în care compușii antioxidanți și acidul organic ar putea inhiba formarea celulelor adipoase.
  • Extractele din hibscus ar putea ajuta la crearea unui produs alimentar sănătos, eficient în a interfera cu formarea celulelor adipoase” , spune coautorul studiului.

Antioxidanții din hibiscus au proprietăți anti-obezitate care ar putea genera alternative alimentare la medicamentele actuale pentru controlul greutății, potrivit unui studiu condus de Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne (Universitatea RMIT), potrivit agenției Xinhua.

Cercetarea, publicată în International Journal of Food Science and Technology în luna decembrie a anului trecut, a investigat modul în care compușii antioxidanți (extracte fenolice) și acidul organic (acidul hidroxicitric) obținuți din hibiscus sabdariffa, ar putea inhiba formarea celulelor adipoase.

Dacă celulele tratate cu acid hidroxicitric nu au prezentat nicio modificare a conținutului de grăsime al adipocitelor, extractele fenolice au fost capabile să reducă acumularea de lipide cu aproximativ 95% în celulele stem derivate din adipocite umane.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acești compuși polifenolici sunt derivați din plante și pot fi consumați, ar trebui să existe mai puține sau chiar niciun efect secundar” , a declarat marți, într-o conferință, Manisha Singh, autor principal și doctorand la Universitatea RMIT.

Potrivit cercetării, consumul excesiv de grăsimi poate provoca formarea de celule adipoase numite adipocite, care sunt vitale pentru reglarea nivelului de energie și de zahăr din organism. Dacă aportul de energie depășește consumul, poate duce la o creștere atât a dimensiunii, cât și a numărului de celule adipoase, contribuind la obezitate.

Extractele fenolice din rozacee (hibiscus) ar putea ajuta la crearea unui produs alimentar sănătos care să fie eficient în a interfera cu formarea celulelor adipoase, dar și să lupte cu efectele secundare negative ale unor medicamente”, a declarat Benu Adhikari, coautor și profesor la Universitatea RMIT.

În ceea ce privește următorul pas, echipa intenționează să încapsuleze extractele fenolice, provenite de la plantă pentru a le utiliza în produse alimentare. Experții cred că extractele ar putea fi transformate în mici perle și folosite pentru a face băuturi răcoritoare.

Hibiscusul este o plantă cu flori care este folosită de secole în medicina tradițională, cu precădere în Africa și Asia. Hibiscus sabdariffa tropical este specia de hibiscus cel mai frecvent utilizată în suplimente și alimente funcționale și conține o varietate de compuși bioactivi, inclusiv antociani, fenoli și proantocianidine.