• Greșeala unui oficial chinez ar fi dezvăluit detalii despre primul caz de Covid din lume
  • O echipă de cercetare independentă despre originile pandemiei de coronavirus a dezvăluit că a descoperit un potenţial „pacient zero“, o femeie numită „Pacienta Su”
  • „Pacienta Su“ ar fi fost diagnosticată cu Covid-19 cu trei săptămâni înainte ca asiaticii să admită existența virusului
  • „Pacienta Su“ locuia în apropierea unei staţii de metrou asociată cu răspândirea coronavirusului

Echipa de detectivi pe Twitter DRASTIC (Decentralized Radical Autonomous Search Team Investigating COVID-19), care se ocupă de o cercetare independentă despre originile pandemiei de coronavirus, dezvăluie că a descoperit „pacientul zero“ al pandemiei, o femeie numită „Pacienta Su“, care locuia în apropierea unei staţii de metrou asociată cu răspândirea coronavirusului, la aproximativ cinci kilometri de Institutul de la Wuhan, scrie The Mirror.

O greşeală a unui important oficial chinez ar fi dezvăluit numele, adresa şi detaliile despre femeia care ar fi fost diagnosticată cu Covid-19 cu trei săptămâni înainte ca autorităţile de la Beijing să recunoască detectarea virusului, scrie Daily Mail.  

Datele personale ale „Pacientei Su” au fost făcute publice din cauza greșelii oficialului chinez, care ar fi transmis o captură de ecran cu adresa femeii unui jurnal medical chinez. De acolo s-a aflat că femeia în vârstă de 61 de ani, cunoscută sub numele „Pacienta Su“, locuia la aproximativ cinci kilometri de unul dintre principalele laboratoare de cercetare a coronavirusului din oraş. Ea ar fi fost trată la spitalul Rongjun din Wuhan, după ce a avut simptome specifice bolii.

CITEȘTE ȘI STUDIU. Cum au încercat să ascundă oamenii de știință chinezi că au creat COVID-19 într-un laborator din Wuhan

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Am reuşit să identificăm numele, vârsta şi adresa unui caz suspect de îmbolnăvire foarte timpurie, cu o lună mai devreme decât primul caz de infecţie raportat oficial. Locuinţa ei se află lângă o staţie de metrou şi e destul de aproape de un spital al armatei unde au fost trataţi primii pacienţi“, a declarat Demaneuf pentru Daily Mail.  

Primele simptome de boală au fost înregistrate la un pacient prima dată pe 8 decembrie, potrivit datelor oferite de China Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.