STUDIU. Cum au încercat să ascundă oamenii de știință chinezi că au creat COVID-19 într-un laborator din Wuhan

Un nou studiu susţine că oamenii de ştiinţă chinezi au creat COVID-19 într-un laborator din Wuhan, apoi au încercat să-şi acopere urmele prin versiuni de inginerie inversă ale virusului pentru a face să pară că a evoluat natural din lilieci.

Autorii lucrării, profesorul britanic Angus Dalgleish şi omul de ştiinţă norvegian dr. Birger Sorensen, au scris că au „dovezi de retro-inginerie în China“ de un an, dar au fost ignoraţi de academicieni şi reviste importante, scrie Daily Mail. Aceştia au spus că au încercat să-şi publice concluziile, dar au fost respinşi de marile reviste ştiinţifice, care susţineau la acel moment că virusul a fost transmis în mod natural de la lilieci sau alte animale la oameni.

Dalgleish şi Sorensen au efectuat un nou studiu, care concluzionează că „SARS-CoV-2 nu are un strămoş credibil natural” şi că este „dincolo de orice îndoială rezonabilă” că virusul a fost creat prin „manipulare de laborator”. În timp ce analizau eşantioanele COVID-19 anul trecut, în încercarea de a crea un vaccin, Dalgleish şi Sorensen au descoperit „amprente unice“ în virus, despre care se spune că ar fi putut apărea doar din crearea într-un laborator.

Articolul include acuzaţii de „distrugere deliberată, ascundere sau contaminare a datelor“ în laboratoarele din China şi notează tăcerea şi dispariţia oamenilor de ştiinţă vizați din ţara comunistă.

Cercetând prin arhive de reviste şi baze de date, Dalgleish şi Sorensen au prezentat împreună cum oamenii de ştiinţă chinezi, unii care lucrează împreună cu universităţile americane, ar fi construit instrumentele pentru crearea coronavirusului.

„Legile fizicii înseamnă că nu poţi avea patru aminoacizi încărcaţi pozitiv la rând. Singurul mod în care puteţi obţine acest lucru este dacă îl fabricaţi artificial”, a declarat Dalgleish.

Noua lor lucrare spune că aceste caracteristici ale SARS-Cov-2 sunt „amprente unice” care sunt „indicii de manipulare intenţionată” şi că „probabilitatea ca acesta să fie rezultatul proceselor naturale este foarte mică”.

După mai bine de un an, lideri universitari, politicieni şi mass-media au început să se gândească la posibilitatea ca SARS-CoV-2 să fi fost eliberat de la Institutul de Virologie Wuhan din China, un laborator în care experimentele includeau manipularea viruşilor pentru a le creşte infecţiozitatea pentru a fi studiate efectele lor potenţiale asupra oamenilor.

În această săptămână, preşedintele Joe Biden a ordonat comunităţii de informaţii să reexamineze originea virusului, inclusiv teoria accidentelor de laborator.

Cine sunt Angus Dalgleish şi Birger Sorensen

Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea St George, Londra şi este cunoscut mai ales pentru descoperirea sa în ceea ce priveşte crearea primului „vaccin HIV“ funcţional, pentru a trata pacienţii diagnosticaţi şi pentru a le permite să renunţe la medicamente câteva luni bune. Sorensen, virolog, este preşedintele companiei farmaceutice Immunor, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19 numit Biovacc-19.