• Pacienții cu diabet au fost avertizați să fie atenți la trei noi simptome – acestea sunt semnele de care trebuie să se țină cont.
  • Noile cercetări au arătat că, pe lângă indicatorii obișnuiți pentru diabetul de tip 2, bolnavii ar trebui să fie atenți la durerile de spate, depresia și osteoartrita, după ce a fost descoperită o legătură.
  • Cercetătorii au descoperit că acestea se numără printre cele mai frecvente cinci afecțiuni atunci când oamenii au fost diagnosticați cu diabet de tip 2.

Pacienții cu diabet au fost avertizați să fie atenți la trei noi simptome – acestea sunt semnele de care trebuie să se țină cont.

Noile cercetări au arătat că, pe lângă indicatorii obișnuiți pentru diabetul de tip 2, bolnavii ar trebui să fie atenți la durerile de spate, depresia și osteoartrita, după ce a fost descoperită o legătură.

Cercetătorii au descoperit că acestea se numără printre cele mai frecvente cinci afecțiuni atunci când oamenii au fost diagnosticați cu diabet de tip 2.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dr. Jonathan Pearson-Stuttard, șeful departamentului de analiză în domeniul sănătății de la LCP, a calificat aceste constatări drept neașteptate”.

Printre indicatorii comuni pe care oamenii îi pot cunoaște se numără oboseala excesivă, senzația constantă de sete și pierderea inexplicabilă în greutate, potrivit NHS.

Cei care sunt expuși riscului de a suferi de această afecțiune ar trebui să fie conștienți de tensiunea arterială ridicată și de bolile de inimă.

Studiul efectuat pe 224.000 de pacienți cu diabet zaharat de tip 2, realizat de Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE), firma de analiză LCP și Imperial College London, a arătat că retinopatia – boală a retinei se numără acum printre primele cinci comorbidități frecvente la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

O comorbiditate este definită ca fiind o boală sau o afecțiune separată pe care o persoană o poate avea alături de boala sa principală.

Studiul a arătat că, dintre persoanele cu diabet de tip 2, 39,7 % sufereau de dureri de spate, 25,7 % erau deprimate și 15,7 % aveau osteoartrită.

În prezent, nici depresia și nici durerile de spate nu sunt luate în considerare în mod obișnuit în ghidurile clinice sau de prevenire pentru pacienții cu diabet.

Cercetătorii au solicitat o schimbare urgentă a modului în care sunt tratați cei peste patru milioane de bolnavi de diabet de tip 2 din Marea Britanie.

Dr. Pearson-Stuttard, autorul principal al studiului, a declarat: „În timp ce ne așteptam ca hipertensiunea și bolile de inimă, complicații cunoscute ale diabetului, să fie frecvente la persoanele care suferă de diabet de tip 2, constatările noastre că durerile de spate, depresia și osteoartrita sunt atât de frecvente au fost neașteptate. Acest lucru evidențiază amploarea problemelor de sănătate cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu diabet de tip 2, dar aceste afecțiuni nu fac parte din orientările clinice și de prevenire de rutină.”

„Pe măsură ce multimorbiditatea crește și nevoile clinice ale pacienților evoluează și devin mai inegale, ghidurile și căile de îngrijire trebuie să se adapteze pentru a fi atât mai holistice, cât și pentru a-i viza pe cei care au cele mai mari nevoi. Acest lucru ar îmbunătăți starea de sănătate a populației, inegalitățile și, la rândul său, prosperitatea economică.”