• Un bărbat de 59 de ani cu diabet de tip 2 care avea nevoie de mai multe injecții zilnice de insulină a primit un transplant de celule inovatoare.
  • El nu mai consumă insulină de 33 de luni și nu mai ia niciun alt medicament, dând astfel speranță altor bolnavi de diabet.
  • Descoperirea medicală, realizată de o echipă de medici și cercetători de la instituții precum Spitalul Changzheng din Shanghai, Centrul de Excelență în Știința Celulară Moleculară din cadrul Academiei Chineze de Științe și Spitalul Renji, a fost publicată în revista Cell Discovery la 30 aprilie.

Pentru pacienții care se luptă cu diabetul, un grup de oameni de știință și clinicieni chinezi ar putea oferi o rază de speranță. Pentru prima dată în lume, se pare că diabetul unui pacient a fost vindecat cu ajutorul terapiei celulare, scrie SCMP.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 59 de ani care trăia cu diabet de tip 2 de 25 de ani, era expus unui risc serios de complicații ale bolii. El a suferit un transplant de rinichi în 2017, dar își pierduse cea mai mare parte a funcției insulelor pancreatice, care controlează nivelul de glucoză din sânge, și se baza pe multiple injecții de insulină în fiecare zi.

„Avea un risc mare de complicații grave ale diabetului”, a declarat Yin Hao, un cercetător de frunte de la Spitalul Changzheng din Shanghai, pentru publicația The Paper din Shanghai-brd, la începutul acestei luni.

Recomandări

BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ
82 DE LIDERI CER ELIBERAREA UCRAINEI
NOAH SCRIE ISTORIE PENTRU DISNEY
10 CANDIDAȚI VOR SCAUNUL LUI DRULĂ

Pacientul a primit transplantul inovator de celule în iulie 2021. La unsprezece săptămâni după transplant, el nu mai avea nevoie de insulină externă, iar doza de medicamente orale pentru a controla nivelul de zahăr din sânge a fost redusă treptat și a fost complet oprită un an mai târziu. „Examinările de urmărire au arătat că funcția insulelor pancreatice a pacientului a fost restabilită în mod eficient”, a declarat Yin. Pacientul a fost acum complet înțărcat de la insulină timp de 33 de luni.

Descoperirea medicală, realizată de o echipă de medici și cercetători de la instituții precum Spitalul Changzheng din Shanghai, Centrul de Excelență în Știința Celulară Moleculară din cadrul Academiei Chineze de Științe și Spitalul Renji, a fost publicată în revista Cell Discovery la 30 aprilie.

Citește și