• Cei care ignoră nasul care curge mai tot timpul își riscă grav sănătatea.
  • Acest lucru a spus specialistul în otorinolaringologie și foniatrie, Anna Kolesnikova.
  • Potrivit medicului, inflamația din nas se manifestă ca un simptom sau ca o boală separată.

Cei care ignoră nasul care curge mai tot timpul își riscă grav sănătatea. Acest lucru a spus specialistul în otorinolaringologie și foniatrie, Anna Kolesnikova.

Potrivit medicului, inflamația din nas se manifestă ca un simptom sau ca o boală separată. În absența unui tratament adecvat, se poate răspândi în tot corpul, iar apoi va trebui să ajungi pe masa de operație. Rinosinuzita este de obicei însoțită de congestie nazală prelungită și secreții nazale – cu aceste semne trebuie doar să vizitezi un specialist ORL.

O inflamație a sinusurilor paranazale există atunci când curgerea nasului durează mai mult de zece zile sau după ameliorare există o deteriorare a sănătății, o creștere a curgerii nasului, o creștere a temperaturii în a cincea sau a șaptea zi și după aceea”, spune Anna Kolesnikova.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pot fi afectate celulele maxilare, frontale, bazilare sau etmoidale. Fără intervenție, procesul inflamator se va răspândi în tot corpul. Prin osul distrus, infecția va trece în țesuturile oculare sau în cavitatea craniană, iar meningita și abcesele cerebrale sunt foarte greu de tratat.

O altă consecință gravă este arahnoidita, sau inflamația vaselor care căptușesc creierul. Doar un chirurg va ajuta aici, relatează specialistul.