• Vaccinarea în Statele Unite a intrat pe linie dreaptă.
  • Cei peste 330 de milioane de americani vor fi vaccinați gratis.
  • Pfizer a primit undă verde pentru vaccinarea în SUA.
  • Trei milioane de doze vor fi livrate către 636 de centre.

Prioritate la vaccin au angajaţii din domeniul sănătăţii şi rezidenţii caselor de bătrâni. Fiecare stat, însă, stabileşte pe cine vrea să vaccineze prima oară.

Vaccinul de la Pfizer poate fi făcut și de femeile însărcinate și oamenii cu alergii dacă medicul îi testează înainte.

„Este o realizare cu adevărat remarcabilă în dezvoltarea vaccinului în mai puțin de un an. Cu știința care ne ghidează luarea deciziilor, datele disponibile privind siguranța și eficacitatea susțin autorizarea vaccinului Pfizer și BioNTech, deoarece beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinului depășesc riscurile sale cunoscute și potențiale.“

Se vor distribui aproape 40 de milioane de doze până la sfârșitul anului, în primă fază.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
OZEMPIC E OUT
CUM STĂM LA ECONOMIE?
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE

Donald Trump spunea despre vaccin că este un miracol medical care va salva viețile a milioane de oameni: „Sunt mândru să spun că ne-am asigurat că acest vaccin va fi gratis pentru toţi americanii. În parteneriat cu FedEx şi UPS am început deja să livrăm vaccinul în fiecare stat şi cod poştal din ţară. Vom lucra din greu în următoarele câteva zile pentru a ne asigura că primele livrări merg foarte bine. Este baza pentru toate livrările viitoare“.

Pfizer și BioNTech au suplimentat deja producția vaccinului. Cele două companii intenționează să livreze 50 de milioane de doze de vaccin în acest an în SUA, suficient pentru a imuniza 25 de milioane de oameni.