Peste 350 de medici din Indonezia s-au infectat cu COVID-19, deși erau vaccinați. Unii dintre ei au fost internați și au avut nevoie de oxigen

Medici îmbrăcați în echipamente COVID-19.
  • Peste 350 de medici din Indonezia s-au infectat cu varianta Delta a coronavirusului, deși erau vaccinați anti-COVID.
  • Medicii au primit vaccinul Sinovac, serul produs de China.
  • Zeci dintre medicii infectați cu coronavirus au făcut forme grave ale bolii, au fost internați în spital și au avut nevoie și de oxigen.

Peste 350 de medici din Indonezia au fost testați pozitiv cu COVID-19, deși erau vaccinați cu serul Sinovac, produs de chinezi, relatează Reuters.

Persoanele care lucrează în domeniul sănătății din Indonezia au fost printre primele care au primit vaccinul anti-COVID în momentul în care a început vaccinarea la nivel global, în ianuarie 2021.

Aproape toți au fost vaccinați cu Sinovac, dezvoltat de chinezi, iar cei mai mulți dintre medici au fost asimptomatici și au intrat în izolare la domiciliu.

Totuși, zeci dintre medicii infectați au făcut o formă gravă a bolii, au fost internați în spital și au avut nevoie de oxigen.

Dicky Budiman, epidemiolog la Universitatea Griffith din Australia, a declarat că, din datele obținute, medicii sunt infectați cu varianta Delta a coronavirusului.

„Nu este de mirare că focarele sunt mai mari decât până acum, pentru că majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății din Indonezia au primit vaccinul Sinovac. Încă nu știm despre el cât de eficient este împotriva variantei Delta”, a explicat Dicky Budiman.