• Zeng Guang este epidemiolog șef la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din China.
  • Acesta spune că următoarea țintă a investigațiilor pe tema originii coronavirusului ar trebui să fie SUA.
  • Zeng Guang atrage atenția asupra ritmului lent de testare din SUA în fazele inițiale ale pandemiei de COVID-19.
  • Epidemiologul spune că SUA are și un număr foarte mare de laboratoare biologice.

Un epidemiolog din China a spus că SUA ar trebui să fie ținta următoarelor investigații în ceea ce privește originea coronavirusului, după ce un studiu a dezvăluit zilele trecute că virusul SARS-CoV-2 ar fi existat încă din decembrie 2019, relatează Reuters.

Studiul, publicat în cursul acestei săptămâni de Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite ale Americii, a dezvăluit că cel puțin șapte persoane din cinci state americane au fost infectate cu SARS-CoV-2 înainte cu câteva săptămâni ca oficialii SUA să declare primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19.

Un studiu realizat de oficialii chinezi împreună cu Organizația Mondială a Sănătății, publicat în martie, arăta că virusul ar fi fost declanșat în cadrul comerțului cu animale sălbatice, acesta provenind de la lilieci și fiind transmis către oameni.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În schimb, Beijingul a promovat teoria că virusul SARS-Cov-V-2 ar fi pătruns în China de peste hotare, prin intermediul unor produse alimentare congelate.

Toate aceste teorii sunt vehiculate în timp ce numeroși politicieni străini solicită o anchetă pe tema virusului scăpat din laborator.

Zeng Guang este epidemiolog șef la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din China. Acesta a declarat pentru Global Times că ținta unei anchete pe tema originii coronavirusului ar trebui să fie de fapt SUA.

Epidemiologul atrage atenția și asupra ritmului lent de testare din SUA în fazele inițiale ale pandemiei de COVID-19. Zeng Guang mai spune și că SUA este locul în care se află un număr mare de laboratoare biologice.