• Pfizer a cerut FDA autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 adaptat la Omicron pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani.
  • Dacă va fi autorizat, copiii vor primi schema primară de vaccinare cu două doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech şi o doză suplimentară a vaccinului bivalent adaptat la Omicron.
  • Vaccinul lor bivalent anti-COVID-19 este autorizat în prezent ca doză booster pentru persoanele cu vârste de peste cinci ani în SUA şi în UE.

Compania americană Pfizer a depus cererea de autorizare în regim de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 adaptat la Omicron pentru copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani, potrivit Reuters.

Dacă va fi autorizat, copiii vor primi schema primară de vaccinare cu două doze ale vaccinului original Pfizer-BioNTech şi o doză suplimentară a vaccinului bivalent adaptat la Omicron, au precizat companiile Pfizer și partenerul german BioNTech. 

Vaccinul lor bivalent anti-COVID-19, care ţinteşte tulpina originală a coronavirusului SARS-CoV-2 şi subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron, este autorizat în prezent ca doză booster pentru persoanele cu vârste de peste cinci ani în Statele Unite şi în Uniunea Europeană.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Luna trecută, un studiu clinic realizat în condiţii reale pe un eşantion de peste 360.000 de persoane din Statele Unite a arătat că vaccinurile administrate ca un booster adaptat la Omicron, inclusiv cel produs de compania Moderna, oferă o protecţie crescută împotriva noilor subvariante ale acestui coronavirus la persoanele care au primit până la patru doze ale vaccinului original.