• Pfizer nu va produce vaccin anti-COVID în formulă nouă, a anunțat compania în cursul zilei de luni, 10 mai.
  • Producătorul a explicat că nu există studii care să argumenteze necesitatea unui ser nou.
  • Pfizer ia în calcul și o a treia doză a vaccinului, scopul fiind prelungirea imunității și un grad mai mare de protecție față de mutațiile coronavirusului.

Compania Pfizer/BioNTech a anunțat luni, 10 mai 2021, că nu este necesară o nouă formulă a vaccinului anti-COVID, relatează Le Figaro.

Pfizer a explicat că nu există în acest moment niciun studiu care să argumenteze necesitatea unei noi formule a vaccinului.

„Până în prezent, nu există niciun indiciu care să ne spună că vaccinul anti-COVID Pfizer are nevoie de o adaptare”, a transmis compania într-un comunicat.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Totuși, încă din martie, compania derulează teste pentru anticiparea oricărei nevoi de adaptare a serului pentru viitor.

Pfizer/BioNTech a primit de la Agenția Americană pentru Medicamente și Alimentație (FDA) o aprobare pentru modificarea protocoalelor de studii clinice.

Astfel, grupul farmaceutic va testa dacă o a treia doză de vaccin anti-COVID, cu formula existentă, este benefică împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2. Pfizer/BioNTech va evalua și ce impact are o nouă formulă a serului.