Canada a aprobat vaccinarea copiilor cu vârstele între 12 și 15 ani cu serul Pfizer, în schimb Statele Unite ale Americi decid săptămâna aceasta. Studiile arată că mai mult de jumătate dintre părinții americani și-ar vaccina copiii.

Și România ar putea adopta aceeași idee. Așteptăm decizia Uniunii Europene. Până atunci, medicul Alexandru Rafila le transmite autorităților să pregătească o campanie de informare țintită.

„După ce se constată ca sunt concludente din punct de vedere al eficacității, atunci vaccinul poate fi administrat fără niciun fel de problemă la copii. Discutăm despre minori. Părinții lor trebuie să fie convinși de utilitatea vaccinarii. Aprobarea pentru vaccinare aparține părintelui”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ana are doi copii. Spune că va fi prima care va merge la vaccinare cu cei mici: „Urmăresc îndeaproape statusul aprobării pentru vaccinarea copiilor. Sper să pot să plec în vacanţă cu un copil vaccinat. Celălalt, care va împlini 12 ani în decembrie, probabil că (n.r. – va fi vaccinat) în toamnă”, a spus Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame.

Și fiica ministrului Sănătății vrea să se vaccineze: „Fiica mea, dimineață, m-a întrebat ea când se vaccinează? Așa că așteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului și la nivelul Uniunii Europene și pentru persoanele mai tinere de 16 ani. Voi fi printre primii care vor merge cu copilul la vaccin”, a declarat şi Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.