• Moderna și Pfizer vor să vină în toamnă cu a treia doză de vaccin.
  • A treia doză de vaccin ar urma să crească protecţia imunitară.

Pfizer și Moderna au anunțat că vor să introducă a treia doză de vaccin, cel mai probabil în toamnă. Guvernul Cîțu încă nu a anunțat ce strategie vă aborda România, dar medicii consideră că trebuie să mergem până la capăt cu vaccinarea, adică să includem și doza a treia.

„Cu cât virusul SARS-CoV-2 rămâne mai mult timp în circulație, există riscul să apară mutații care la un moment dat să interfereze și cu variantele de vaccin existente. Companiile producătoare de vaccin iau în calcul și această variantă și monitorizează aceste mutații în așa fel încât la un moment dat dacă va fi nevoie, să facă un update al vaccinului“, spune Adrian Marinescu, medic infecționist.

Timișoara mai propune o revoluție. În vaccinare. Dorel Săndesc, vicepreședintele societății române de terapie intensivă ne explică despre maratonul de vaccinare: „Dorim să facem acest lucru voluntar în puținul nostru timp liber pentru că vedem din experiența altora, a Israelului, a Marii Britanii, că aceasta este calea pentru a ne recuceri libertatea, pentru a reveni la normalitate, pentru a putea să ne bucurăm să fim împreună, să mergem la concerte, spectacole. Vom oferi un maraton de 64 de ore continuu, începând de vineri, 23, ora 16.00 până spre luni dimineața la ora 08.00. Avem peste 500 de voluntari care s-au înscris, medici rezidenți, asistente medicale, studenți. Suntem pregătiți, am oficializat toate documentele necesare. Am discutat cu domnul doctor Gheorghiță care ne va aloca vaccinuri Pfizer și facem tot ce putem pe canale, prin dumneavostră ca să încurajăm oamenii să vină. O facem pentru oameni și este un gest al comunității medicale față de Timișoara și față de România. Oricine poate să vină, să se înscrie pe platforma oficială, ca la alte centre și să facă o excursie la Timișoara care este superbă în această primăvară. Dorim să vină cât mai mulți ca să beneficieze de această oportunitate, cel mai sigur centru operat de medici ATI-ști, chirurgi, de alte specialități, cei mai antrenați să răspundă pentru orice situație“.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS