• În 2020, vânzările de dezinfectant au crescut cu 900%
  • Stocurile au fost generate de panică
  • În 2021, piața a scăzut la jumătate

Imediat după ce anul trecut a fost declarată pandemie, te-ai speriat și ai cumpărat mult dezinfectant.

Acest lucru se vede în bilanțul vânzărilor, care au crescut cu 900% în 2020. Însă anul acesta, pui în coșul de cumpărături puține sticluțe de dezinfectant. În 2021, piața a scăzut la jumătate.

Frica a instalat panica anul trecut. Se căutau soluții împotriva virusului. Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat atunci că gelurile dezinfectante pot distruge coronavirusul. Prin urmare, pe lângă alimentele cumpărate în cantități industriale uneori, s-au numărat și aceste produse nealimentare. Hârtia igienică, alcoolul medicinal, măștile și gelul dezinfectant.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Erau importante și sfaturile medicilor privind igiena sanitară. Mâinile spălate cât mai des după ce am atins ceva, dar și aruncarea la gunoi a măștilor folosite. Pentru că nu aveai la îndemână mereu un loc unde să îți poți spăla mâinile, a apărut gelul salvator: gelul dezinfectant.

Oamenii au cumpărat diferite cantități din acestea. Geluri mari, geluri pentru geantă și gelurile prietenoase cu cei mici. Foarte multe companii s-au reprofilat și au început să fabrice astfel de geluri. 900 % s-a cumpărat anul trecut.

Se pare că românii s-au mai relaxat sau încă folosesc ceea ce au cumpărat anul trecut. A existat și situația serviciului remote și atunci era mai ușor să se spele pe mâini decât să folosească gelul, care, uneori, spun specialiștii, usucă mâinile prea tare.