• Piloții și însoțitorii de bord au observat că podelele avionului nu sunt foarte curate, în special covoarele și toaletele – așa că riști să iei o infecție fungică sau un virus.
  • Piloții explică de ce nu trebuie să te descalți niciodată în timpul unui zbor cu avionul.
  • Unii spun că nu ar trebui să porți niciodată pantaloni scurți în timpul zborului, în timp ce alții spun că au nume de cod pentru pasagerii nepoliticoși pe care echipajul vrea să îi evite.

Există o mulțime de modalități perfect acceptabile de a-ți ocupa timpul în timpul zborului. Poți să te uiți la televizor, să asculți muzică, să citești o carte sau chiar să te înfrupți din toate gustările disponibile.

Cu toate acestea, există însă și lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată la bordul unui avion, potrivit însoțitorilor de bord și piloților. Unii spun că nu ar trebui să porți niciodată pantaloni scurți în timpul zborului, în timp ce alții spun că au nume de cod pentru pasagerii nepoliticoși pe care echipajul vrea să îi evite.

Totuși, un act care îi dezgustă pe membrii echipajului de zbor – și pe colegii de zbor – este acela ca pasagerii să se descalțe în timpul zborului și să se plimbe pe acolo. De fapt, aceștia îi îndeamnă pe pasageri să renunțe la acest obicei din două motive principale.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

În primul rând, s-ar putea să ți se pară greu să le încalți la loc, deoarece presiunea aerului îți face picioarele să se umfle. În al doilea rând, avioanele pur și simplu nu sunt foarte curate.

Cabinele sunt curățate înainte de fiecare zbor, dar acest lucru va fi mai mult superficial la o cursă rapidă, atunci când sunt doar 15 sau 20 de minute pentru a face acest lucru”, a declarat pilotul Patrick Smith de la Ask the Pilot pentru travelandleisure.com

Este deosebit de important să nu mergi desculț – sau doar în șosete – la toaletă.

„O parte importantă a industriei aeriene este rotația”, a declarat un fost membru al echipajului de cabină. „Acest lucru înseamnă uneori că o curățare completă și profundă a toaletei avionului nu este întotdeauna posibilă din cauza lipsei de timp și a unor priorități mai mari.”

„În general, cabinetele primesc o ștergere rapidă chiar înainte de zbor. Apoi, în timpul zborului, acestea tind să fie verificate la fiecare jumătate de oră sau cam așa ceva, dar, din nou, dacă se întâmplă lucruri mai urgente, verificarea curățeniei toaletelor poate cădea de pe lista de priorități.”

Pe Twitter, o însoțitoare de bord a scris: „Tu chiar crezi că podeaua din toaletă este curată sau mai bine zis crezi că este apă pe podeaua toaletei? Hai să vorbim despre covor pentru început, NU ESTE CURAT”.

David Krause, proprietar al SyQuest USA, a declarat pentru Travel + Leisure: „Cei care decid să meargă desculți ar putea lua bacterii și viruși care ar putea avea un impact negativ asupra sănătății lor. De asemenea, există întotdeauna și îngrijorarea de a lua o infecție fungică.” Așadar, asigură-te că porți cel puțin pantofi atunci când te plimbi prin avion pentru a evita să te alegi cu infecții.