• Hormonii din pilulele contraceptive reduc spiritul de competiție la femei.
  • Femeile care iau pilule contraceptive au o dorință mai mică de a excela.
  • Pilula contraceptivă scade până și dorința de a bârfi, arată studiile.
  • Niciun alt factor luat în considerare nu afectează dorința de competiție.
  • Partenerul de relație poate avea un rol în creșterea competivității.

Femeile care iau anticoncepționale au o dorință mai mică de a excela, fie că vorbim de sport, carieră sau viață personală. Le lipsește și interesul de a demonstra că sunt mai bune decât cei din jur: nu mai petrec la fel de mult timp în oglindă și nu-și mai aleg hainele cu la fel de multă grijă. De vină sunt hormonii din pilulele contraceptive, spun specialiștii.

Cum influențează pilula contraceptivă motivația competitivă

Studiile recente sugerează că utilizarea pilulei contraceptive poate diminua interesul femeilor pentru competiție. Deși fluctuațiile naturale ale hormonilor în timpul ciclului menstrual nu par să afecteze dorința de a concura, femeile care folosesc contraceptive hormonale raportează o motivație mai scăzută în competiții. Acest lucru poate fi legat de modul în care hormonii influențează starea de spirit și percepția asupra provocărilor. De exemplu, o femeie care ia pilula ar putea simți că nu este la fel de dornică să se implice în competiții, fie ele sportive sau profesionale, comparativ cu o femeie care are un ciclu menstrual natural. Așadar, pilula ar putea juca un rol mai complex în viața noastră decât ne-am fi imaginat.

Descoperirile recente ne provoacă să reconsiderăm modul în care hormonii ne influențează comportamentul. De obicei, se crede că hormonii ovarieni stimulează competitivitatea, dar studiul sugerează că acest lucru nu este valabil pentru toate femeile, mai ales pentru cele care folosesc contraceptive hormonale.

Recomandări

SPANIA E ATACATĂ
TRUMP AMENINȚĂ CU VETO
CÂT SE DĂ PE APĂRARE?
CUM VORBEȘTI CU CEL MIC?
VIN ALEGERILE
CINE INTRĂ ÎN HALL OF FAME

Aceasta indică faptul că mediul hormonal poate modela nu doar sănătatea reproductivă, ci și aspectele psihologice și sociale ale vieții noastre. Totodată, ne face să ne gândim la implicațiile pe care le poate avea utilizarea contraceptivelor hormonale asupra carierei și a relațiilor sociale.

Citește și