• Marți, la Timișoara, ajunge o nouă tranșă de vaccin anti-COVID, pentru personalul medical
  • La Spitalul Județean din Timișoara sunt angajate peste 3.000 de cadre medicale
  • 85% din personalul medical de la SCJUT s-a înscris pe listă pentru a primi vaccinul anti-COVID

Vaccinarea medicilor în România începe cu stângul, deoarece Guvernul a lansat o platformă care nu funcționează. Teoretic, cei care vor să se vaccineze trebuie să se programeze on-line.

Medicul Adelina Mihăescu a așteptat jumătate de oră primirea mailului de confirmare. Când într-un final a venit, a încercat să se programeze, dar totul a fost în zadar. După încă un sfert de oră, s-a dat bătută.

Adelina Mihăescu, medic nefrolog: „Eu nu am reușit, probabil din niște detalii tehnice, care vor fi puse la punct. Sper că acesta este un feedback pentru autorități, ca să îl facă puțin mai ușor de folosit. Din nefericire, mi s-a părut destul de complicat pentru cineva care nu este fluent în utilizarea computerului.”

Adelina este coordonatorul zonei roșii a Spitalului Județean Timișoara. Intră în fiecare zi, în contact cu bolnavii de coronavirus. Riscul de a se infecta este mare. Tocmai de aceea s-a înscris pe listă să se imunizeze printre primii.

Adelina Mihăescu, medic nefrolog: „Începutul sfârșitului unui coșmar care durează deja de vreo 10 luni și care ne-a modificat viețile obișnuite ale fiecăruia dintre noi și o speranță. Este chiar o speranță pentru mine, că vom putea reveni la niște obiceiuri pe care ni le dorim.

Medicul speră ca asta să se întâmple cât mai repede, chiar dacă nu a reușit să se programeze pentru vaccinare.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU