• Un bebeluș a primit o inimă nouă prin transplant
  • Cordul nu mai avea contracții și a avut nevoie să fie repornit de două ori
  • A fost pentru prima dată când în Spania are loc o astfel de intervenție chirurgicală

Premieră medicală emoționantă în Spania. La doar o lună, Naiara, o fetiță născută cu o malformație, a primit o inimă nouă prin transplant. Nu ar fi supraviețuit fără această intervenție.

Pentru prima dată, medicii iberici au izbutit să facă operația cu un cord care nu mai avea contracții și care a avut nevoie să fie repornit de două ori.

Când am ajuns acolo am găsit inima în stop. Am pus-o într-o pompă specială care a irigat-o cu sânge și inima a început să bată din nou. A fost nevoie să reanimăm inima şi după ce a ajuns în pacient, ca să o activăm iar. Nu doar că am reanimat inima o dată, ci de două ori în acest caz“, explică José Ángel Zamorano, asistent medical.

Intervenția a reușit chiar dacă donatorul, nou-născut și el, nu era compatibil cu Naiara. Operația care a fost făcută la spitalul Gregorio Maranion din Madrid a durat 12 ore și a folosit o tehnologie de ultimă generație.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

CITEȘTE ȘI O femeie a aflat că a devenit mamă după ce s-a trezit din comă indusă. VIDEO

Acest transplant pionier în asistolă nu ar fi fost posibil acum 5 ani. Sunt inovaţii făcute în spitale care sprijină aceste descoperiri“, spune dr. Juan Manuel Gil, şef Chirurgie Cardiacă Infantilă.

La o lună după transplant, Naiara a fost adusă în salon. Se simte bine, crește în greutate, semn că organismul nu respinge cordul transplantat, și în curând va pleca acasă.