• Personalul medical care nu se vaccinează va trebui să se testeze periodic din propriul buzunar
  • Ioana Mihăilă spune că decizia apără dreptul pacienților la servicii sigure

Personalul medical care nu se vaccinează va trebui să se testeze periodic, pe propria cheltuială. Și asta, spune Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, pentru siguranța pacienților.

„Atunci când vrem să facem lucrul ăsta, avem în principal în gând pacientul care și el are drepturi și are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc”, a spus Ioana Mihăilă.

Președintele SANITAS spune că medicii nu pot fi obligați să se testeze și cu atât mai mult, nu din banii lor

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este menirea guvernului, a spitalului și a oricui altcuiva, dar nu a persoanei, pentru că este o convingere proprie pe care nu poți să i-o tai. Este normal ca spitalul care are nevoie de medici, de asitenți medicali, cei care au altă convingere, ca și cele religioase, să plătească pentru a face aceste teste”, susține Leonard Bărăscu, președintele SANITAS.

Managerul Spitalului Județean Bacău spune că înainte de a lua decizii radicale, ar trebui ca ministerul să vină și cu alternative.

„Sunt cei care au trecut prin aceată imunizare naturală și care posibil să aibă un număr de anticorpi care să-i ajute la acest moment. Deci dacă dintr-un motiv sau altul refuză vaccinul, nu cred că soluția este să băgăm mâna în buzunarul personalului ca să se testeze periodic”, a spus Adrian Popa, manager SJU Bacău.