• Valeriu Gheorghiță a anunțat joi că România continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă
  • Agenția Europeană a Medicamentului a stabilit că există o legătură între apariția cheagurilor de sânge și administrarea serului AstraZeneca
  • Președintele Societății Române de Epidemiologie: „Beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile acestea de accidente trombotice”

Continuăm vaccinarea la capacitate maximă cu toate serurile pe care le avem. Valeriu Gheorghiță o spune clar. Nu vrea ca AstraZeneca să fie o piedică în campania de imunizare. Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a vorbit la Aleph News despre decizia autorităților.

„Mi se pare o decizie care este în acord cu ceea ce comitetul de farmaco-vigilență al Agenției Europene a Medicamentului a anunțat și a informat populația europeană. Mi se pare o decizie rezonabilă la acest moment. Sigur că modificări care pot să survină ulterior vor fi analizate și vor fi transmise populație în timp util”, a spus Doina Azoicăi.

Medicul este de părere că deocamdată România nu trebuie să impună o limită de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca, așa cum au făcut alte țări.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

„Deocamdată nu se pune problema aceasta în România, dat fiind faptul că în România nu am avut astfel de situații. (…) Dovezile științifice și argumentele pe care structurile acestea europene de control și de siguranță a vaccinului le vor transmite, ne vom adapta recomandările la nivel național. Vom continua vaccinarea, pentru că evident, și vreau să subliniez, inclusiv pe baza evaluărilor la nivel mondial, beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile acestea de accidente trombotice”, a adăugat președintele Societății Române de Epidemiologie.