- O defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți, luni seara
- Alți cinci pacienți au fost transferați
- Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă
Avem și o primă explicație tehnică a tragediei de ieri de la Spitalul Victor Babeș.
TIR-urile de ATI pot funcționa independent cu butelie de oxigen și generator electric, dar pentru o perioadă scurtă de timp, sau pot fi legate la rețeaua electrică și cea de oxigen a unui spital. Ceea ce s-a întâmplat și la Victor Babeș.
TIR-ul fusese pus în funcțiune sâmbătă și era conectat la stația de oxigen a spitalului.
„Există reductoare, care controlează presiunea maximă care intră în TIR. Aceste reductoare există la ieșire din stocator și la intrare în TIR. Presiunea nu trebuie să urce mai mult decât 5,8 maxim. La un moment, presiunea a crescut peste șase bari. Cum? De ce? Întrerupătorul s-a deschis mai mult… asta deja face obiectul anchetei”, a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”, din Capitală. Șapte persoane au fost audiate în timpul nopții de luni spre marți.
O defecțiune la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș a dus la decesul a trei pacienți, luni seara. Alți cinci pacienți au fost transferați.