• Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns la Madrid
  • Este vorba despre un bărbat de 44 de ani
  • Bărbatul s-a întors din Brazilia în urmă cu o lună

La Madrid a apărut tulpina braziliană a coronavirusului și se confirmă astfel primul caz. Este vorba de un bărbat de 44 de ani, care a ajuns în Spania acum o lună.

Madridul a mai înregistrat până acum și 2 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, iar varianta britanică este răspândită în toată Spania.

Bărbatul se întorcea din Brazilia în urmă cu o lună și avea asupra lui un rezultat PCR negativ. La sosirea pe aeroportul de la Madrid a fost supus unui test antigen și a fost găsit pozitiv. Ulterior a fost dus la spital, unde medicii au putut să obțină secvența genomică și să confirme că este vorba de varianta SARS-CoV-2 descoperită în Brazilia. Noua versiune apare în condițiile în care tulpina britanică începe să devină predominantă în regiune.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Măsurile luate de autorități

Se fac controale pe aeroport și li se cere tuturor călătorilor să prezinte rezultatele negative cu 72 de ore înainte, dar se vede clar că sistemul nu este perfect. Autoritățile de Madrid au cerut controale mai serioase, dar și teste PCR pe autobuze sau la calatorii care ajung pe șosele în Spania. Guvernul  suspendat deja zborurile cu Brazilia si Africa de Sud pentru 2 saptamani.

În ce stare se află spitalele din Spania în acest val 3 de Covid?

Cel puțin 15 regiuni se află în stadiul de risc extrem, cu 44% din paturile din secțiile ATI ocupate, dar se vorbește deja de faptul că suntem pe panta de coborâre.

În acest moment sunt tratate în Spania peste 28 de mii de persoane, dintre care 4.800 sunt internate la ATI. Din cauza aglomerării spitalelor sunt multe alte servicii medicale și consultații care nu pot fi oferite pacienților care nu suferă de Covid-19.