• În două săptămâni, 12% din populația Israelului a fost vaccinată
  • Dragoș Ciocîrlan, corespondent Radio România Actualități este primul jurnalist român vaccinat în Israel
  • Dragoș Ciocîrlan nu crede că s-ar fi vaccinat până acum dacă s-ar fi aflat în România

Lucrurile merg cum nu se poate mai bine în centrele de vaccinare din Israel. A fost imunizat și primul jurnalist român. Este vorba de Dragoș Ciocîrlan, corespondent Radio România Actualități.

„Campania de vaccinare continuă. Va fi probabil într-un ritm mai redus timp de o săptămână până se refac stocurile. Israelul primește în continuare doze de la compania Pfizer. În această săptămână ar urma să primească în jur de 3 milioane de doze de la compania Moderna,” a declarat Dragoș Ciocîrlan pentru Aleph News.

Dragoș Ciocîrlan nu crede că s-ar fi vaccinat până acum dacă s-ar fi aflat în România.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI

„Eu am fost programat pentru vaccinare la un centru expozițional din Tel Aviv, amenajat de o companie de sănătate. Știam că voi fi programat pentru această săptămână și dimineața am primit mesajul. Totul se desfășoară firesc, normal, nu sunt probleme, nu este aglomerat,” a adăugat Dragoș.

„Oamenii au încredere, deoarece vaccinul Pfizer a primit autorizația de la Agenția pentru Medicamente a SUA și a fost verificat cu foarte multă atenție de autoritățile sanitare israeliene,” a spus jurnalistul.

Israel este singura țară din lume care vaccinează 150.000 de persoane pe zi. Peste un milion din 9 milioane de oameni au fost deja imunizaţi, adică 12% din populaţie.