Primul jurnalist român vaccinat în Israel: „Totul se desfășoară firesc, nu sunt probleme, nu este aglomerat”

Lucrurile merg cum nu se poate mai bine în centrele de vaccinare din Israel. A fost imunizat și primul jurnalist român. Este vorba de Dragoș Ciocîrlan, corespondent Radio România Actualități.

„Campania de vaccinare continuă. Va fi probabil într-un ritm mai redus timp de o săptămână până se refac stocurile. Israelul primește în continuare doze de la compania Pfizer. În această săptămână ar urma să primească în jur de 3 milioane de doze de la compania Moderna,” a declarat Dragoș Ciocîrlan pentru Aleph News.

Dragoș Ciocîrlan nu crede că s-ar fi vaccinat până acum dacă s-ar fi aflat în România.

„Eu am fost programat pentru vaccinare la un centru expozițional din Tel Aviv, amenajat de o companie de sănătate. Știam că voi fi programat pentru această săptămână și dimineața am primit mesajul. Totul se desfășoară firesc, normal, nu sunt probleme, nu este aglomerat,” a adăugat Dragoș.

„Oamenii au încredere, deoarece vaccinul Pfizer a primit autorizația de la Agenția pentru Medicamente a SUA și a fost verificat cu foarte multă atenție de autoritățile sanitare israeliene,” a spus jurnalistul.

Israel este singura țară din lume care vaccinează 150.000 de persoane pe zi. Peste un milion din 9 milioane de oameni au fost deja imunizaţi, adică 12% din populaţie.

Exit mobile version