• Primul transplant de cord din 2022 de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a fost făcut sâmbătă la o adolescentă de 16 ani din Giurgiu.
  • Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT, Horaţiu Suciu, a anunţat că prelevarea a avut loc la Spitalul din Sântu Gheorghe.
  • Conform acestuia, intervenţia chirurgicală de transplantare s-a efectuat la o adolescentă de 16 ani din judeţul Giurgiu.

Primul transplant de cord din 2022 de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a fost făcut sâmbătă la o adolescentă de 16 ani din Giurgiu.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT, Horaţiu Suciu, a anunţat că prelevarea a avut loc la Spitalul din Sântu Gheorghe. A fost prelevat cordul, ficatul şi rinichii de la un donator în varsta de 17 ani, victima a unui politraumatism.

Cordul a fost prelevat de o echipă de medici din Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Tg Mureş condusă de dr Radu Bălău şi a sosit la Târgu Mureş pe cale aeriană cu un elicopter SMURD la ora 13.55”, a transmis Horaţiu Suciu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Conform acestuia, intervenţia chirurgicală de transplantare s-a efectuat la o adolescentă de 16 ani din judeţul Giurgiu.

Intervenţia a durat 4 ore şi jumătate şi s-a încheiat cu succes.

„Este primul transplant cardiac din acest an efectuat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş”, a mai spus Horaţiu Suciu.